Σερβίρετε τη δική σας φέτα στο τραπέζι και εντυπωσιάσετε !!!!
Για την φέτα χρησιμοποίησα 2 κιλά κατσικίσιο γάλα από σούπερ μάρκετ.
Ζέστανα ελαφρώς το γάλα κι έβαλα τυρομαγιά –την βρίσκετε στα προϊόντα υγιεινής ή στα Κρητικά προϊόντα- δυο τρεις σταγόνες.
Σε μισή ώρα το έκοψα, το γύρισα σε τουλπάνι, το άφησα στράγγιξε και μετά το έκοψα και το αλάτισα.
Διατηρείτε στο ψυγείο αν φτιάξετε πολύ σε άλμη !!!
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΛΜΗ :
Για κάλε λίτρο νερού, υπολόγισε 75γρ. χοντρό αλάτι.
Ανακάτεψε καλά ώσπου να δεις το αλάτι να λιώνει στο νερό και η άλμη σου είναι έτοιμη.
Κόψε τη φέτα σε κομμάτια και τοποθέτησε σε μεγάλο δοχείο.
Άδειασε από πάνω την άλμη να σκεπάσει το τυρί τελείως.
Κλείσε το δοχείο καλά και φύλαξε ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο.
Συνταγή από Xara Intze -OiΧρυσοχερες-ηδες
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ