Η ζάχαρη συνδέεται με έναν ολόκληρο ιατρικό κατάλογο ασθενειών… αϋπνία, τριχόπτωση, παχυσαρκία, αλλεργίες, διπολική διαταραχή, υπέρταση, καρδιοπάθεια και φυσικά, διαβήτης.
Κι όμως, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να την θεωρούν μια αθώα λιχουδιά.
Αλλά νέες έρευνες αναζωπυρώνουν την αναγκαιότητα στον πόλεμο κατά της ζάχαρης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πιο καταστροφική επιρροή της ζάχαρης… Τροφοδοτεί την εξάπλωση του καρκίνου, ειδικά του καρκίνου του μαστού.
Και η αφαίρεσή της από τη διατροφή σας μπορεί πραγματικά να αντιστρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου.
Ζάχαρη: Ένα Ισχυρό Καύσιμο για τον Καρκίνο
Ερευνητές από το MD Anderson Cancer Center στο Τέξας διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη μπορεί να μετατρέψει τον τοπικό, μη επικίνδυνο καρκίνο σε θανατηφόρες κακοήθειες που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.
Τα ευρήματα βοηθούν να εξηγηθεί αυτό που οι ογκολόγοι παρατηρούν για χρόνια… Οι ασθενείς που καταναλώνουν ζαχαρούχα τρόφιμα είναι πιο πιθανό να έχουν προχωρημένο καρκίνο.
Η κανονική ζάχαρη (σουκρόζη) αποτελείται από δύο σάκχαρα: τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η φρουκτόζη προκαλεί τη διόγκωση των όγκων μεγαλύτερη και ταχύτερη από τη γλυκόζη.
Η φρουκτόζη επεξεργάζεται κυρίως στο συκώτι, ενώ η γλυκόζη επεξεργάζεται στο πάγκρεας και άλλα όργανα. Αυτά τα δύο διαφορετικά συστήματα επεξεργασίας θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας.
Φυσικά, η βιομηχανία της ζάχαρης επιτέθηκε στη μελέτη. Ανέφεραν ότι η φρουκτόζη υπάρχει φυσικά στα φρούτα. Οι ερευνητές αντέτειναν ότι κάποια φρουκτόζη είναι απαραίτητη για το σώμα. Ωστόσο, οι Αμερικανοί καταναλώνουν πολύ περισσότερη φρουκτόζη από αυτή που θα μπορούσαν ποτέ να καταναλώσουν από τα φρούτα.
Και τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες και άλλα υγιεινά συστατικά αναμεμιγμένα με τη φρουκτόζη. Τα ζαχαρούχα ποτά, η κύρια πηγή ζάχαρης στη διατροφή των Αμερικανών, δεν παρέχουν καμία θρεπτική αξία.
Τρεις Υγιείς Φυσικοί Γλυκαντές
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τη ζάχαρη που δεν ενέχουν μεγάλους κινδύνους για την υγεία:
Ωμό μέλι:
Βεβαιωθείτε ότι είναι ακατέργαστο: το επεξεργασμένο μέλι μπορεί να είναι τόσο κακό όσο η ζάχαρη. Αναζητήστε 100% οργανικό ωμό μέλι. Όσο πιο σκούρο το μέλι, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά και γεύση περιέχει. Επίσης προσφέρει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Μαύρο σιρόπι μελάσας:
Μην το συγχέετε με την κανονική μελάσα. Η μαύρη μελάσα είναι ένα παραπροϊόν της ζαχαροκάλαμου. Περιέχει υγιεινά μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνη B6, τα οποία είναι ακατέργαστα. Δεν πλημμυρίζει το σώμα σας με ζάχαρη. Η ζάχαρη απελευθερώνεται αργά. Προσοχή στη μη οργανική καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο: συνήθως αυτή είναι λευκή ζάχαρη ξαναχρωματισμένη με καραμέλα.
Στέβια:
Αυτή η φυσική ουσία χαμηλών θερμίδων προέρχεται από τα φύλλα ενός φυτού που είναι ιθαγενές στη Νότια Αμερική. Έχει πολύ γλυκιά γεύση, οπότε δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιείτε πολύ. Έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι σε εξαιρετικά υψηλές δόσεις, μπορεί να διαταράξει το συκώτι, τη γονιμότητα και το μεταβολισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε οργανικές ποικιλίες.
Τώρα μπορείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό χωρίς να κινδυνεύετε από τον καρκίνο.
Αλλά υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζετε για την έρευνα του καρκίνου… Μια μικρή ομάδα ολιστικών γιατρών έκανε ήσυχα σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα του καρκίνου.
Όταν, όμως, οι θεραπείες τους άρχισαν να εμφανίζονται, κάτι τρομερό άρχισε να συμβαίνει… Αυτοί οι γιατροί άρχισαν να εξαφανίζονται.
Η ζάχαρη συνδέεται με πλήθος ασθενειών και προβλημάτων υγείας που επηρεάζουν όλο το σώμα. Ειδικά όταν καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες, η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις όπως η αϋπνία, η τριχόπτωση, η παχυσαρκία, οι αλλεργίες, η διπολική διαταραχή, η υπέρταση, οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης. Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις των επιστημόνων και των υγειονομικών αρχών, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν τη ζάχαρη ως μια αθώα λιχουδιά που δεν προκαλεί κακό στην υγεία τους.
Η ζάχαρη δεν έχει μόνο αρνητική επίδραση στον καρκίνο, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για την υπερφόρτωση του ήπατος και άλλων ζωτικών οργάνων, διαταράσσοντας την ισορροπία του οργανισμού. Οι Αμερικανοί καταναλώνουν πολύ περισσότερη φρουκτόζη από αυτή που θα μπορούσαν να πάρουν φυσικά από τα φρούτα, κάτι που εντείνει τη ζημιά.
Αντί για τη ζάχαρη, υπάρχουν υγιεινές φυσικές εναλλακτικές λύσεις που προσφέρουν γλυκιά γεύση χωρίς τους κινδύνους της ζάχαρης. Το ωμό μέλι, η μαύρη μελάσα και η στέβια είναι φυσικές γλυκαντικές ουσίες που όχι μόνο γλυκαίνουν αλλά περιέχουν και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα. Αυτές οι εναλλακτικές δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό.
Η αποφυγή της ζάχαρης και η αντικατάστασή της με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προστασία από τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Επιπλέον, η κατανόηση των κινδύνων που συνδέονται με τη ζάχαρη και η ενημέρωση για τις εναλλακτικές λύσεις μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή.
Η προσοχή στην καθημερινή διατροφή και η αντικατάσταση των ανθυγιεινών τροφών με φυσικές και θρεπτικές επιλογές μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της υγείας και την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων, όπως ο καρκίνος.