in

Στάσου… μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)

ΥΛΙΚΑ

-ΓΙΑ Σοκολατένιο Παντεσπάνι


4 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

2 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουερ

3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο

(προαιρετικά λίγο κονιάκ για να ραντίσουμε τα παντεσπάνια)

(Tip:Αν αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια έχετε την συνταγή για ένα απλό παντεσπάνι βανίλιας για άλλες τουρτίτσες )

Πως το κάνουμε: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το κορν φλάουερ ,το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22- 23 εκ. και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα . Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε στην λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και πάνω να βάλουμε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180ο . Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μα μια οδοντογλυφίδα. Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο . Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού .

-ΓΙΑ Καραμελωμένα αμύγδαλα κριτς

1 ½ κούπες αμύγδαλα ωμά με φλούδα .
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι

Πως το κάνουμε: Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά .Τα βγάζουμε στην άκρη. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αφήνουμε να λιώσει κουνώντας ελαφρά το σκεύος για 3-4 λεπτά . Μόλις λιώσει η καραμέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα ρίχνουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να σκουρύνει ελαφρά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα πάνω σε μια πλατιά επιφάνεια (λαμαρίνα ,ταψί ,πάγκος). Μόλις κρυώσουν καλά τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα βάζουμε στο μούλτι ή σε ένα γουδί και τα σπάμε σε μέτρια κομματάκια (όχι πολύ μικρά)

-Για την κρέμα

600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 -3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως ΤΗΝ κάνουμε: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή σαντιγί . (Η κρέμα γάλακτος πρέπει απαραιτήτως να είναι παγωμένη για να πετύχει η σαντιγί )

Το στήσιμο της τούρτας: Ραντίζετε το κάθε παντεσπάνι με μερικές σταγόνες λικέρ ή κονιάκ (αν θα φάνε παιδάκια, παραλείψτε το αλκοόλ)

Στρώνετε σε κάθε παντεσπάνι σαντιγί και πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα . Τέλος καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πάνος Μιχαλόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει τίποτα… Αποφεύγω τα πάντα!

Θρήνος στο Στράτευμα… Νεκρή εν ώρα Υπηρεσίας η Ανθυπασπιστής (ΠΖ) Α.Α του Γ’ΣΣ