in ,

Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό: Προσθέστε αυτό το μυστικό συστατικό πριν το μαγείρεμα

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κρέας τόσο τρυφερό που σχεδόν λιώνει στο στόμα και αναρωτηθήκατε πώς να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα;

Η απάντηση είναι εκπληκτικά απλή: μαγειρική σόδα! Αν και αυτό το συστατικό είναι πιο γνωστό για τη χρήση του στη ζαχαροπλαστική, κάνει θαύματα και στο κρέας. Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτή την επαναστατική μέθοδο, η οποία μαλακώνει αποτελεσματικά το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το χοιρινό, και ακόμη και το ψάρι, όπως ανακάλυψε η Shelia Klein.

viande


Πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική;

Η χρήση μαγειρικής σόδας για να μαλακώσετε το κρέας είναι πανεύκολη. Απλώς πασπαλίστε το ωμό κρέας με μια λεπτή στρώση σόδας, καλύπτοντας όλες τις πλευρές του. Μπορείτε να το κάνετε με αλατοπίπερο ή να το απλώσετε με τα δάχτυλά σας για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αφήστε το να μείνει για περίπου 10 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο, για να μην αλλοιωθεί η γεύση. Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε το καλά με κρύο νερό, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και μαγειρέψτε το όπως συνήθως.

Γιατί η μαγειρική σόδα είναι τόσο αποτελεσματική;

Η μαγειρική σόδα αυξάνει το pH του κρέατος, κάνοντάς το πιο αλκαλικό. Αυτό αποτρέπει την υπερβολική συρρίκνωση των πρωτεϊνών κατά το μαγείρεμα, διατηρώντας τους φυσικούς χυμούς του κρέατος και κάνοντάς το πολύ πιο τρυφερό. Το αποτέλεσμα; Μια πιο μαλακή υφή και πιο έντονη γεύση, ανεξάρτητα από τον τύπο του κρέατος που χρησιμοποιείτε.

Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό: προσθέστε αυτό το μυστικό συστατικό πριν το μαγείρεμα

Μια μέθοδος που εφαρμόζεται σε πολλά είδη κρέατος

Είτε πρόκειται για στήθος κοτόπουλου, μπριζόλα, χοιρινό κότσι ή ακόμη και σολομό, αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά είδη κρέατος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για πιο σφιχτά κομμάτια, καθώς τα μαλακώνει και τα βοηθά να απορροφήσουν καλύτερα τα αρώματα και τα μπαχαρικά.

Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα

  • Μην το αφήσετε για πολύ ώρα – 10 λεπτά είναι αρκετά για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση.
  • Ξεπλύνετε καλά το κρέας μετά την αναμονή – για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη γεύση.
  • Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο κυρίως σε λεπτά κομμάτια κρέατος – γιατί η δράση της είναι πιο αποτελεσματική στην επιφάνεια.

Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό: προσθέστε αυτό το μυστικό συστατικό πριν το μαγείρεμα

Ένα απλό κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε!

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα πιάτα με κρέας, η μαγειρική σόδα είναι η τέλεια λύση. Είναι φθηνή, εύκολη στη χρήση και εξαιρετικά αποτελεσματική – κάνοντας το κρέας ζουμερό και απίστευτα τρυφερό. Δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο σήμερα και ανακαλύψτε πόσο απίστευτα μαλακό και γευστικό μπορεί να γίνει το κρέας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα – Κάηκαν εννέα γάτες

Μαρία: Τι σημαίνει το όνομα της Παναγίας – Για ποιο λόγο ονομάστηκε έτσι