Τα νόστιμα σοκολατάκια του κυρίου Πρέσβη θα κάνουμε σήμερα, μιας και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα λατρεύει! Φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να βρεις συνταγή για Ferrero Rocher με μόνο 4 υλικά; Και όμως, εδώ στην έχω. Είναι πολύ απλή, πολύ εύκολη και μπορείς να την κάνεις σε όσες ποσότητες εσύ θέλεις. Τα Ferrero Rocher είναι από τα γλυκά που πραγματικά δε μπορείς να φας μόνο ένα.
Είσαι έτοιμη να απολαύσεις ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχουν βγει σε μπουκίτσες; Πάμε γρήγορα να σου πω τα υλικά και πως να φτιάξεις τα Ferrero Rocher σου. Πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη έκπληξη που μπορείς να κάνεις σε οικογένεια και φίλους όσον αφορά το επιδόρπιο ή το γλυκάκι με τον καφέ μαζί. Δες επίσης πως να φτιάξεις πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 200γρ. Nutella
- 120γρ. φουντούκια
- 70γρ. γκοφρέτα με γέμιση κρέμα κακάο
- 350γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και ρίξε μέσα τα φουντούκια. Ψήστα για περίπου 10 λεπτά. Αφού ψηθούν, κράτα στην άκρη 25 φουντούκια για τη γέμιση και τα υπόλοιπα βάλτα στο μούλτι και άλεσε τα. Σε ένα μπολ ρίξε την Nutella και τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακάτεψε πολύ καλά και βάλε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Πάρε την γκοφρέτα και ρίξτη στο μούλτι να την αλέσεις και αυτήν. Ανακάτεψε την αλεσμένη γκοφρέτα με τα αλεσμένα φουντούκια σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ- θα βουτήξουμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες μέσα. Πάρε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκίνα να πλάθεις μπαλίτσες. Με ένα κουτάλι του γλυκού πάρε μείγμα (να γεμίσει καλά το κουταλάκι) και στη μέση βάλε ένα από τα φουντούκια που έβαλες στην άκρη. Κάνε μια μπάλα γύρω από το φουντούκι και ρίξε την στο μείγμα με την γκοφρέτα. Βάλε τα Ferrero Rocher σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα και άφησε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Όσο έχεις να κρυώνουν τα Ferrero Rocher στο ψυγείο ετοίμασε και λιώσε την κουβερτούλα σε μπεν μαρί. Άκου τώρα ένα κολπάκι για να βουτήξεις τα σοκολοτένια μπαλάκια στο μπεν μαρί. Πάρε οδοντογλυφίδες και τσίμπα ελαφρά κάθε σοκολάτακι. Βούτα το στην σοκολάτα και έπειτα βγάλτο και βάλτο πάλι πίσω στη λαδόκολλα. Το ίδιο κάνε και για τα 25 Ferrero Rocher. Μόλις τελειώσεις με όλα, άφησε τα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα βγάλε τις οδοντογλυφίδες! Voila, είναι έτοιμα!