Τα μελομακάρονα είναι η βασική καθημερινή λιχουδιά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ένα γλυκό με παράδοση που σχεδόν όλοι μπορούμε να απολαύσουμε. Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που δεν μπορούν να απολαύσουν τα μελομακάρονα κυρίως επειδή περιέχουν ζάχαρη. Έτσι λοιπόν η συνταγή για μελομακάρονα με στέβια είναι εκτός από εύκολη, και κατάλληλη για διαβητικούς.
Φυσικά αν είσαι σε δίαιτα ή θες να προσέξεις την διατροφή σου η στέβια είναι η καλύτερη επιλογή για γλυκά. Το φυσικό αυτό γλυκαντικό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μηδέν θερμίδες και έτσι μπορείς να απολαύσεις κάποιο γλυκό χωρίς τύψεις. Τα μελομακάρονα με στέβια σίγουρα θα τα λατρέψεις!
Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη αλλά είναι για 30 κομμάτια που πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε δύο με τρεις μέρες. Επίσης πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο αποκλειστικά. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν περιέχουν ούτε ζάχαρη αλλά ούτε και μέλι για να συντηρηθούν για περισσότερο καιρό. Δες επίσης Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα!
Υλικά για μελομακάρονα με στέβια
- Μισό κιλό αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 30 γραμμάρια στέβια
- 300 ml ελαιόλαδο
- 300 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- Κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα αμύγδαλα
Υλικά για το σιρόπι
- 250 ml νερό
- 20 γραμμάρια στέβια
- 1 ξυλάκι κανέλα και γαρίφαλα
Εκτέλεση για μελομακάρονα με στέβια
Αφού μετρήσεις τις δοσολογίες είσαι έτοιμη να κάνεις αυτή την φανταστική εκδοχή για υγιεινά και διαιτητικά μελομακάρονα! Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα στέρεα υλικά. Μετά ρίξε όλα τα υγρά υλικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Φτιάξε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθέτησε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Θέλουν περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς στο φούρνο και θα φουσκώσουν αρκετά.
Όταν κοντεύουν να ψηθούν θα πρέπει να ετοιμάσεις το σιρόπι. Ρίξε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακάτεψε τα καλά. Αυτό είναι το πιο εύκολο αφού θέλει μία βράση για περίπου 1 λεπτό! Κατέβασε το σιρόπι από το μάτι και βγάλε και το ταψί από το φούρνο. Ρίξε το σιρόπι στα μελομακάρονα και άφησε τα να κρυώσουν! Στο τέλος μπορείς να προσθέσεις από πάνω τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.