Όταν ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, αποφάσισε να ενσωματώσει εστιατόρια στα καταστήματα, είχε έναν απλό αλλά έξυπνο λόγο: κανείς δεν απολαμβάνει το shopping με άδειο στομάχι. Έτσι, το 1985, γεννήθηκε η ιδέα της εστίασης μέσα στα καταστήματα ΙΚΕΑ.
Γιατί κεφτεδάκια;
Η επιλογή των κεφτεδακίων δεν ήταν τυχαία. Γρήγορα στην προετοιμασία, οικονομικά και προσιτά, 100% σουηδικά -μεταφέροντας ένα κομμάτι της σουηδικής κουλτούρας σε κάθε χώρα.
Watch on TikTok
Σήμερα, η ΙΚΕΑ πουλάει πάνω από 1 δισεκατομμύριο κεφτεδάκια τον χρόνο! Το κλασικό πιάτο με πουρέ πατάτας, σάλτσα και lingonberry jam (το σουηδικό αντίστοιχο της μαρμελάδας φραγκοστάφυλου) παραμένει αγαπημένο, ενώ έχουν προστεθεί και χορτοφαγικές και vegan εκδοχές.
Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, ίσως ήρθε η ώρα για μια γευστική εμπειρία από τη Σουηδία!