in ,

Τα τρώνε όλοι αλλά δεν ξέρουν γιατί: O λόγoς που η ΙΚΕΑ πουλά κεφτεδάκια και η ιστορία πίσω από το φαγητό-σήμα κατατεθέν της

Όταν ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, αποφάσισε να ενσωματώσει εστιατόρια στα καταστήματα, είχε έναν απλό αλλά έξυπνο λόγο: κανείς δεν απολαμβάνει το shopping με άδειο στομάχι. Έτσι, το 1985, γεννήθηκε η ιδέα της εστίασης μέσα στα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Γιατί κεφτεδάκια;

Η επιλογή των κεφτεδακίων δεν ήταν τυχαία. Γρήγορα στην προετοιμασία, οικονομικά και προσιτά, 100% σουηδικά -μεταφέροντας ένα κομμάτι της σουηδικής κουλτούρας σε κάθε χώρα.


Watch on TikTok

 

Σήμερα, η ΙΚΕΑ πουλάει πάνω από 1 δισεκατομμύριο κεφτεδάκια τον χρόνο! Το κλασικό πιάτο με πουρέ πατάτας, σάλτσα και lingonberry jam (το σουηδικό αντίστοιχο της μαρμελάδας φραγκοστάφυλου) παραμένει αγαπημένο, ενώ έχουν προστεθεί και χορτοφαγικές και vegan εκδοχές.

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, ίσως ήρθε η ώρα για μια γευστική εμπειρία από τη Σουηδία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Νεκρός πασίγνωστος και πάμπλουτος επιχειρηματίας – Είναι o ιδιοκτήτης του πιο γνωστού site