ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Ειναι απο τα καλυτερα σπιτικα μπισκοτα κανελας!!! Τι να περιγραψω..για το αρωμα τους…? για την απιστευτη γευση και το ποσο τραγανα ειναι? για το ποσο εθιστικα ειναι που δεν σταματας να τρως?
Μια δοκιμη θα σας πεισει και θα γινουν τα αγαπημενα σας!!!
Αγγιζουν την γευση των μπισκοτων Goody
Συστατικά
- Βουτυρο Adoro σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους – 210 γρ.
- Καστανη ζαχαρη – 250 γρ.
- Αβγα σε θερμοκρασια δωματιου – 2 τεμ.
- Βανιλιες καψουλακια – 3 τεμ.
- Μπεικιν παουντερ – 3 κ.γλ.
- Κανελα σκονη – 1 1/2 κ.σουπας
- Αλατι – 1/2 κ. γλ.
- Αλευρι για ολες τις χρησεις – 500 γρ.
Εκτέλεση
Στον καδο του μιξερ χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να αφρατεψουν.
Στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα αβγα και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Κατοπιν προσθετουμε κανελα,βανιλιες,μπεικιν,αλατι και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Τελος προσθετουμε το αλευρι λιγο λιγο μεχρι να σχηματιστει η ζυμη μας.
Η ζυμη ειναι σχετικα μαλακη για τον λογο αυτο την βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωριτσα.
Κατοπιν την ανοιγουμε στον παγκο μας με ενα μικρο πλαστακι ζυμης με παχος μισου εκ.
Με ενα στρογγυλο κουπ πατ κοβουμε την ζυμη σε δισκους.
Μεταφερουμε τα μπισκοτα σε λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα με λιγη αποσταση μεταξυ τους και με ροδα κοπης ζυμης κανουμε τα σχεδιακια στην επιφανεια του μπισκοτου.Σε ενα μπολακι ανακατευουμε λιγη ζαχαρη καστανη και λευκη μαζι με λιγη κανελα και πασπαλιζουμε τα μπισκοτα απο πανω.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα.Αφου ψηθουν τα τοποθετουμε σε σχαρα να κρυωσουν και τα φυλασουμε σε μπισκοτιερες..αν και δε νομιζω να προλαβουν καν να μπουν στην μπισκοτιερα.