Υλικά για τάρτα 6 ατόμων
- 3 βιολογικά μήλα, αρωματικά
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 πακέτο βανίλια
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες.
Τοποθετήστε τα μήλα στο κάτω μέρος του ταψιού.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας αυγοδάρτη.
Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε απαλά το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα.
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Αφού βγει από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει λίγο, αναποδογυρίστε το και πασπαλίστε με κανέλα.
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα αμύγδαλα από πάνω.
Μια άλλη ιδέα: Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα