Λίγο το τριήμερο, λίγο τα παιχνίδια του καιρού, εμείς λιγουρευτήκαμε γλυκάκι και είπαμε να αποφύγουμε για σήμερα τουλάχιστον τη σοκολάτα. Βάζουμε στο παιχνίδι τα μήλα και μοιραζόμαστε μαζί σου μία μαμαδίστικη συνταγή για τάρτα μήλου με παγωτό. Λίγο πριν τη σερβίρεις, συνόδευσε το κομμάτι σου με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και απόλαυσέ το στο μπαλκόνι σου. Ώρα ξεκούρασης και ”γλυκιάς αταξίας”.
Πώς θα φτιάξεις τη μηλόπιτα αυτή;
Υλικά:
- 200γρ βούτυρο
- 300γρ αλεύρι
- 4κ.σ ζάχαρη άχνη
- 2κροκους αυγού
Γέμιση :
- 4μηλα 2κοκκινα -2πρασινα
- 50γρ καστανή ζάχαρη
- 50γρ λευκή ζάχαρη
- μισή κουταλιά σκόνη κανέλας
- 1βανίλια
- 6κ.σ νερό
Εκτέλεση :
Κόβουμε το βούτυρο μας σε κυβάκια (κρύο το βούτυρο )και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας .Κάνουμε μια ωραία ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα στο ψυγείο .Τα μήλα μας τα κόβουμε σε κομματάκια όχι πολύ μικρά και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με την κανέλα τη βανίλια και την ζάχαρη Στο τέλος ρίχνουμε και το νερό και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας και να πάρει μια ωραία χρυσαφένια όψη.
Όταν περάσουν 30 λεπτά, απλώνουμε την ζύμη μας σε μια ταρτιέρα και αδειάζουμε μέσα την γέμισή μας ( κρατάμε ένα κομμάτι ζύμης το οποίο θα το τρίψουμε στον τρίφτη για να το ρίξουμε πάνω από τα μήλα μας ).
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Στο τέλος όπως την έχουμε βγάλει ζεστή ρίχνουμε και την καραμέλα μας και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη.
recipe & photo credits : @nikisfood