in

Τηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια

Υλικά συνταγής

  • λουκάνικα χωριάτικα : 2-3 μεσαίου μεγέθους
  • πατάτες: 400 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • μανιτάρια: 300 γρ., μικρά
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
  • κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • κρασί λευκό: 200 ml
  • ρίγανη: λίγη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τους κύβους πατάτας σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τους στραγγίζετε. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες ή κομματάκια. Ζεσταίνετε σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.
  2. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 3΄.Προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύετε για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη. Μαγειρεύετε για 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικα και τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε για 4’-5’ όλα μαζί.

Συμβουλή

Αν θέλετε, ανακατέψτε χυμό λεμονιού με λίγη μουστάρδα και περιχύστε το φαγητό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σούπα μπρόκολου, γεύση και υγεία σε μια συνταγή για ορεκτικό η και κυρίως.

Τσιμπητά κουλουράκια αρχιμενιάς (Πρωτοχρονιάς)