in ,

Το αλάνθαστο κόλπο της θείας μου για να αφαιρέσετε την καπνιά από τα τηγάνια και να τους δώσετε ξανά την αρχική τους λάμψη

Πρόσφατα, η θεία μου ήρθε στο σπίτι μου και έμεινε σοκαρισμένη βλέποντας την κατάσταση των τηγανιών και των κατσαρολών μου 😲. Χωρίς να χάσει χρόνο, μου αποκάλυψε ένα απίστευτο κόλπο για να αφαιρέσω την καπνιά και να τους δώσω ξανά τη χαμένη τους λάμψη 😅. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν τόσο απλό! Θα εντυπωσιαστείτε με την μέθοδο της ⬇️⬇️.

Το αλάνθαστο κόλπο της θείας μου για να αφαιρέσετε την καπνιά από τα τηγάνια και να τους δώσετε ξανά την αρχική τους λάμψη


Τα καμένα λίπη δεν μόνο χαλάνε την εμφάνιση των τηγανιών σας, αλλά κάνουν και τη χρήση τους καθημερινά πιο δύσκολη. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα υπολείμματα είναι συχνά πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν… εκτός αν γνωρίζετε την κατάλληλη τεχνική! Ευτυχώς, η θεία μου μου έδειξε μια τρομερά αποτελεσματική μέθοδο και τώρα θα τη μοιραστώ μαζί σας.

Αυτό που θα χρειαστείτε:

  • Ένα κατσαβίδι
  • Αμμωνία (ή οινόπνευμα)
  • Σφιχτά κλεισμένες πλαστικές σακούλες (π.χ. σακούλες σκουπιδιών)
  • Σπάγκος ή κορδόνι
  • Σφουγγάρι πιάτων
  • Μια λεκάνη με νερό

Το αλάνθαστο κόλπο της θείας μου για να αφαιρέσετε την καπνιά από τα τηγάνια και να τους δώσετε ξανά την αρχική τους λάμψη

⚠️ Σημαντική προειδοποίηση: Η αμμωνία έχει έντονη μυρωδιά και μπορεί να ερεθίσει. Συνιστάται να φοράτε γάντια και προστατευτική μάσκα και να εργάζεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Προετοιμασία πριν τον καθαρισμό:

Αν το τηγάνι σας έχει πλαστική λαβή, ξεκινήστε αφαιρώντας τη με το κατσαβίδι. Καθαρίστε την ξεχωριστά με σφουγγάρι (ενδεχομένως μεταλλικό), λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

Για το υπόλοιπο τηγάνι, ακολουθούμε μια απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο. Πάρτε δύο ή τρεις καλά κλεισμένες πλαστικές σακούλες και βάλτε τις η μία μέσα στην άλλη για να αποφύγετε διαρροές.

Το αλάνθαστο κόλπο της θείας μου για να αφαιρέσετε την καπνιά από τα τηγάνια και να τους δώσετε ξανά την αρχική τους λάμψη

Η μαγική μέθοδος:

Τοποθετήστε το τηγάνι μέσα στις σακούλες που έχετε ετοιμάσει. Βάλτε τις σε επίπεδη επιφάνεια και βγάλτε τον αέρα από τις σακούλες. Ρίξτε 50-100 ml αμμωνίας απευθείας πάνω στο τηγάνι. Κλείστε καλά τις σακούλες και δέστε τες με τον σπάγκο.

Εύκολος καθαρισμός:

Αφού κλείσετε καλά τις σακούλες, ανακινήστε τις απαλά για να κατανεμηθεί η αμμωνία ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, αφήστε το όλο σε αεριζόμενο μέρος, όπως μπαλκόνι, για 12 ώρες.

Μετά από αυτές τις 12 ώρες, ανοίξτε προσεκτικά τις σακούλες και βγάλτε το τηγάνι. Θα δείτε ότι το καμένο λίπος έχει μαλακώσει και αποκολληθεί εύκολα. Το μόνο που μένει είναι να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι και ζεστό νερό για να έχετε ένα τηγάνι λαμπερό, σαν καινούργιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φτιάχνοντας απλώς ένα σπιτικό μείγμα σε λίγα λεπτά, ο καθαρισμός της τουαλέτας και η αφαίρεση του ασβέστη γίνονται εύκολη υπόθεση

Όταν ήταν μικρή, πουλήθηκε σε έναν ηλικιωμένο άντρα για χρήματα: σήμερα έχει ξεπεράσει το παρελθόν της και έχει γίνει διάσημη ηθοποιός