Η απλή κίνηση που προφυλάσσει ξηρά φρούτα και καρπούς απ’ το να μαζευτούν όλα στον πάτο του κέικ.
Τα χριστουγεννιάτικα κέικ και γενικά τα ζυμαρένια γλυκίσματα του χειμώνα έχουν συχνά στα υλικά τους σταφίδες, χορυμάδες, δαμάσκηνα, καρύδια ή αμύγδαλα, κράνμπερις ή νιφάδες σοκολάτας. Τα έξτρα αυτά υλικά προστίθενται στη ζύμη για να την κάνουν πιο ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση. Έχουν όμως την ενοχλητική τάση να μαζεύονται όλα προς τον πάτο του γλυκού κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Για να μείνουν τα ξηρά φρούτα και οι χονδροκομμένοι καρποί αρμονικά διανεμημένοι σε όλη τη ζύμη, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κανείς είναι τους αλευρώσει ελαφρά πριν τους ρίξει στο μείγμα και το δεύτερο είναι να τους προσθέσει στη ζύμη τελευταίους – πριν το γλυκό μπει στο φούρνο για ψήσιμο.