in ,

Το κόλπο των σεφ: Ξίδι για τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στις τηγανητές πατάτες και σίγουρα σε αυτούς δεν συγκαταλέγονται τα παιδιά ( ούτε κι εμείς).

Προφανώς και οι σπιτικές τηγανιτές πατάτες είναι πιο υγιεινές από εκείνες των fast food αλλά πώς θα καταφέρετε να είναι τραγανές και τόσο νόστιμες;


Το μυστικό κρύβεται στο λευκό ξίδι!

Γιατί ξίδι; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Η οξύτητα του ξιδιού βοηθά στη διάσπαση της επιφάνειας της πατάτας, η οποία, όταν τηγανίζεται, δημιουργεί αυτή την υπέροχη τραγανή «κρούστα». Επίσης, βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών συστατικών της πατάτας χαρίζοντας τη σωστή υφή ( τραγανή έξω μαλακή μέσα).

Ποια είναι η διαδικασία;

Υλικά

  • Πατάτες
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • Νερό
traganes-tiganites-patates.jpg

Οδηγός βήμα – βήμα για τις απόλυτες τραγανές πατάτες

  • Επιλέξτε πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο καθώς συγκρατούν λιγότερη υγρασία και εγγυώνται ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  • Κόψτε τις πατάτες σας ομοιόμορφα . Στοχεύστε σε πάχος περίπου ¼ έως ½ ίντσας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε αρκετό νερό για να βυθίσετε τις πατάτες σας και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι. Προσθέστε τις πατάτες σας και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσουν , τις αφήνετε για περίπου 5 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίστε το καλαμποκάλευρο πάνω από τις μισοβρασμένες πατάτες σας ώστε να εξασφαλίσετε μια ομοιόμορφη επίστρωση.
  • Ζεστάνετε το λάδι σας στους 175°C. Τηγανίζετε τις πατάτες σας σε παρτίδες, φροντίζοντας να μη γεμίσετε την κατσαρόλα. Σε περίπου 3-5 λεπτά θα έχουν ροδίσει.
  • Μόλις είναι έτοιμες, τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Αλατίστε και απολαύστε τις τραγανές πατάτες όσο ακόμα είναι ζεστές.

Φυσικά υπάρχει και πιο απλή διαδικασία: κόβετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ με νερό και ξίδι. Αφήστε τις για τουλάχιστον μισώ ώρα, κι αφού τις στραγγίσετε και τις σκουπίσετε, είτε τις τηγανίζετε είτε τις βάζετε στον φούρνο με ελάχιστον λάδι, πάπρικα, ρίγανη ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πλωτό όνειρο.. Το ωραιότερο μοναστήρι της Ελλάδας βρίσκεται πάνω σε νησάκια που ενώνονται με γέφυρα

Οι 3 πιο Αποτελεσματικές Συμβουλές Καθαρισμού για Κιτρινισμένα Μαξιλάρια