in ,

Το κορυφαίο φαγητό για τους απανταχού Κοζανίτες! Καλό μαγειρεμένα και νόστιμα γιαπράκια – λαχανοσαρμάδες

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Ένα μέτριο λάχανο, φρέσκο και τραγανό
  • Ένα κιλό ανάμικτο κιμά, που μπορεί να είναι μοσχαρίσιος ή χοιρινός
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Δύο μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
  • Μια κουταλιά της σούπας πελτέ, για χρώμα και γεύση
  • Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι, κατά προτίμηση θαλασσινό
  • Χυμός από δύο λεμόνια, για φρεσκάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, ζεματίζουμε το λάχανο αφού πρώτα αφαιρέσουμε το χοντρό κοτσάνι με το μαχαίρι. Σιγά-σιγά, απομακρύνουμε τα φύλλα, προσέχοντας να μην τα σπάσουμε.


Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάμε μόνο τα φύλλα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα στο κάθε φύλλο και τα τυλίγουμε προσεκτικά. Στο πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε τα σκληρά κοτσάνια για να μην κολλήσουν τα γιαπράκια. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάζει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, και σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην χαλάσουν κατά το μαγείρεμα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα, μέχρι να είναι έτοιμα και να έχουν απορροφήσει όλες τις γεύσεις.

Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα! Μην ξεχνάς ότι η μαγειρική είναι τέχνη και η τέχνη απαιτεί υπομονή και αγάπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μπιφτεκάκια με πατάτες στο φούρνο.. Λουκούμι!

Εύκολη κρέμα με custard ! Δεν υπάρχει η γεύση της!