in

Το πιο διάσημο και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου

Υλικά

1 κορν φλαουερ 200 γρ
2 πακέτα πτιμπερ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
½ βιταμ
3 κουταλιές κακάο
2 κούπες ζάχαρη
κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.

Βήμα 2
2) Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.

Βήμα 3
3) Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.

Βήμα 4
4) Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.

Βήμα 5
5) Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).

Βήμα 6
6) Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.

Βήμα 7
7) Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.

Βήμα 8
8) Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.

Βήμα 9
9) Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.

Βήμα 10
10) Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Συνταγή από ANGOLINA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μάνα της πιλότου που ενθουσίασε τους Αμερικάνους: «Δεν ήθελα η κόρη μου να πετάει»

Καιρός – Προσοχή! Η ΕΜΥ Προειδοποιεί: Αλλάζει το Σκηνικό σε λίγες Ώρες. Ποιες Περιοχές θα Πληγούν