Ίσως δεν υπάρχει πιο ωραίος γευστικός συνδυασμός από την τριπλέτα ψωμί-μπανάνα-σοκολάτα.
Yλικά για 2 τοστ
-4 φέτες ψωμί για τοστ
-20 γραμμ. βούτυρο
-40 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
-λίγη ζάχαρη άχνη
-λίγο κακάο
-λίγο κανέλα
-2 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
-150 ml κρέμα γάλακτος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με το βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και μοιράζουμε τη σοκολάτα στις 2 από αυτές. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα με τις μπανάνες και σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες.
- Βάζουμε τα τοστ σε ένα μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη, κακάο και κανέλα.
Δείτε μια παραλλαγή του τοστ αυτού, ψημένο στην τοστιέρα, με την Ελένη Ψυχούλη από το olivemagazine.gr
[theonewithallthetastes] [wtoc]