Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα ψυγείου με 2 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για όλες τις περιστάσεις. Αν είστε ένα τσακ παραπάνω σοκολατοφάγος, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το μπισκοτογλυκό.1. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαν…
…�ετικά) 1. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.2. Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου (κυκλικού) 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. (Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις…
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα ψυγείου με 2 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.
Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για όλες τις περιστάσεις. Αν είστε ένα τσακ παραπάνω σοκολατοφάγος, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το μπισκοτογλυκό.
- 40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα)
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
1. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
2. Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου (κυκλικού) 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. (Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια). Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
3. Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα έτοιμο σε 10′ – Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Αν θέλετε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου έτοιμο τσακ μπαμ, τότε η παρακάτω συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι «μονόδρομος». Ενώ, Ελαφρύ και πεντανόστιμο: Γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και κρέμα στην πιο εύκολη συνταγή της ημέρας
- 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1¾ φλ. γάλα κρύο
- 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
- Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
- Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
- Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.