in ,

Τόσο χρυσαφένια και αφράτη! Σε μια ωραία τυρόπιτα δεν λέμε ποτέ όχι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (ό,τι έχετε)
  • 6 αυγά
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ ποτήρι σόδα αναψυκτικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αρχικά, ξεκινάω τη διαδικασία προετοιμάζοντας το ταψί, το οποίο λαδώνω καλά για να διασφαλίσω ότι το φαγητό δεν θα κολλήσει κατά το ψήσιμο. Στη συνέχεια, τοποθετώ προσεκτικά 4 φύλλα κρούστας, φροντίζοντας να τα λαδώσω ενδιάμεσα για να αποκτήσουν μια ωραία τραγανή υφή.

Αφού ολοκληρώσω αυτή τη διαδικασία, προσθέτω τριμμένα τυριά, τα οποία θα δώσουν γεύση και πλούτο στο πιάτο, και από πάνω τοποθετώ 3 ακόμη φύλλα κρούστας.

Στη συνέχεια, χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και προσθέτω τη σόδα, η οποία θα βοηθήσει το μείγμα να φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Περιχύνω το μείγμα σιγά-σιγά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τα τυριά. Αφήνω το ταψί για 10 λεπτά ώστε να απορροφηθούν οι γεύσεις και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να λαδώνω όλα τα φύλλα ενδιάμεσα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ό,τι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο!

Αν σας άρεσε το άρθρο, δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστική σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο!

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Μικρά μυστικά

Δεν τσιγαρίζουμε ή ψήνουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά της γέμισης.

Χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα μυρωδικών (κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό, φρέσκο δυόσμο).

Ζαγορίσιο Παραδοσιακό φύλλο.

Άλειμμα φύλλων με μείγμα από αυγά, ελαιόλαδο και γάλα εβαπορέ.

Ποτέ δεν τσιγαρίζω τα χόρτα. Τα μαραίνω μόνο με αλάτι και το μείγμα γάλακτος-αυγού (χρησιμοποιώ φρέσκο). Το προσθέτω σε 2-3 δόσεις κατά τη διάρκεια του ψησίματος, όταν η πίτα αρχίζει να παίρνει χρώμα και το απορροφά αμέσως. Έτσι το κάνει η μητέρα μου. Όταν δεν έχω χρόνο να ανοίξω φύλλο, το ζαγορίσιο είναι το ιδανικό φύλλο για πίτες.

Ανακαλύψτε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Δημιουργήστε πεντανόστιμα πιάτα με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολο και γρήγορο σνακ για να μας χορταίνει στις λιγουρίτσες

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Εύκολο και γρήγορο σνακ για να μας χορταίνει στις λιγουρίτσες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¾ κούπας λάδι
  • 4 αυγά
  • Λίγο πιπέρι και αλάτι
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ξεκινάω ανακατεύοντας το αλεύρι, το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι με προσοχή, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Είναι σημαντικό να ανακατέψω πολύ καλά τα υλικά, ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι.

Στο τέλος, τρίβω τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτω στο μείγμα. Στη συνέχεια, λαδώνω ένα πυρέξ για να μην κολλήσει το φαγητό και ρίχνω το μείγμα μέσα.

Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φοβερές έγιναν! Τηγανίτες απλές και εύκολες για το πρωινό μας

Αφού το έμαθα, ποτέ ξανά δεν πετάω τα καπάκια με βίδα από τα κονσέρβες: γι’ αυτόν τον λόγο