Συστατικά
1 λιτρο γάλα εβαπορέ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
8 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
350ml γάλα φρέσκο
2 φακελάκια “Γιωτης garni” σαντιγύ
1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα
Οδηγίες
Γρήγορη, οικονομική και καλοκαιρινή! Ετοιμάστε την πιο γρήγορη Τούρτα – Μπισκότο και απολαύστε την!
Από: κ. Γιώργο Χριστιανό
Βήματα
1 Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο ταψί.
2 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την ζάχαρη και την σοκολάτα,μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλιτζανάκι με λίγο νερό.
3 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το κορν φλαουερ, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει.
4 Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.
5 Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ.
6 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και χτυπάμε την σαντιγί για πέντε λεπτά.
7 Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα, τρίβουμε λίγο σοκολάτα κουβερτούρα και έτοιμο!
(Αφήστε να παγώσει για 3-4ώρες στο ψυγείο.)