Η Συνταγή είναι της κ. Δήμητρα Λυμπεράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1/2 φακελάκι μπεικιν
όσο αλεύρι σηκώσει
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα. Μέτα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε μέρος της ζύμης και ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε φύλλα λαδοκολας. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί(δεν χρειάζεται ιδιαίτερη απόσταση μεταξύ τους γιατί δεν απλώνουν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα) στις αντιστάσεις.
Εγώ σήμερα χρησιμοποιησα τον καινούριο μου πλάστη με σχεδία!!!
Καλή επιτυχία σε οποία/ον προσπαθήσει να τα κάνει.
Πηγή : xrysessyntages.gr