in

Τραγανές φλογέρες γεμιστές με μπανάνα και μερέντα στο φούρνο…

Λαχταριστές, πεντανόστιμες φλογέρες με τραγανό φύλλο κρούστας γεμιστές με μπανάνα και μερέντα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουν οι μικροί, γιατί όχι και μεγάλοι, φίλοι σας και εσείς φυσικά το τέλειο σνακ. Ένα πανεύκολο γλυκάκι που αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής


10 φύλλα κρούστας κομμένα στα 3
200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κατά προτίμηση αγελάδος)
570 γρ. μερέντα, καλά μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
8 μπανάνες λίγο ώριμες κομμένες στα 2
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε ένα καθαρό πάγκο απλώνετε μπροστά σας ένα κομμένο φύλλο και το βουτυρώνετε.
2. Από πάνω τοποθετείτε άλλο ένα κομμάτι φύλλου, το αλείφετε και αυτό με βούτυρο και απλώνετε σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του 2 κ.σ. μερέντα.
3. Βάζετε στη μια (τη μικρή) άκρη των φύλων μισή μπανάνα. Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων δεξιά και αριστερά προς τα μέσα, φυλακίζοντας μέσα τη μπανάνα, και τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό, ρολάροντας τη μπανάνα μαζί με το φύλλο.
4. Τοποθετείτε το έτοιμο ρολάκι στο μεγάλο ταψί του φούρνου, στρωμμένο με λακόκολα και το αλείφετε από πάνω με λιωμένο βούτυρο.
5. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο και φτιάχνετε και τα άλλα ρολά.
6. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λ ή μέχρι το φύλλο πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
7. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή τα περιχύνετε με μερέντα και … καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκαν Βενιζέλος-Μπακογιάννη

Μόλις φτιάξετε αυτό το παγωτό φράουλα, δεν θα θέλετε πια κανένα άλλο (βίντεο)