Υλικά
-
1 (1/2 πακέτο) μπισκότα digestive
-
2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο (υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αν δεν βρείτε πάρτε απλό ζαχαρούχο που το βράζεις με το κουτί στην κατσαρόλα για 3 ώρες)
-
1 μεγάλη μπανάνα ώριμη
-
Για την επικάλυψη:
-
2 κουβερτούρες λιωμένες με μια κουταλιά ηλιέλαιο
Βήματα
-
Ξεκινάμε σπάζοντας τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
-
Ύστερα τα βάζουμε σε ένα μπολ (αφήνουμε λίγα στην άκρη και βλέπουμε αν γίνει πολύ νερουλό το μείγμα μας προσθέτουμε και τα υπόλοιπα) μαζί με την καραμέλα και την μπανάνα που την έχω λιώσει με το πιρούνι.
-
Ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες. Οσο πιο πολύ το αφήσετε τόσο καλύτερα θα σφίξει.
-
Λιώνω την κουβερτούρα σε Μπεν μαρί και αφού λιώσει βάζω μια κουταλιά ηλιέλαιο για να γυαλίσει…
-
Κάνω μπαλάκια το μείγμα μου με γάντια μιας χρήσης για να μην λιώνουν από την θερμοκρασία του χεριού μας η με 2 κουταλάκια.
-
Καρφώνω με οδοντογλυφίδα και βουτάω στην κουβερτούρα. Τοποθετώ σε λαδόκολλα τα τρουφάκια μου στο ψυγείο.
-
Είναι πεντανόστιμα και εύκολα… Καλή επιτυχία σε όλους.