ΥΛΙΚΑ
1 γάλα ζαχαρούχο
50 γρ. βούτυρο150 γρ. μπισκότα (τύπου πτι-μπερ ή digestive)150 γρ. κουβερτούρα. Για την επικάλυψη ένα σακουλάκι σοκολατένια τρούφα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο και το ζεσταίνουμε. Τα ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε περίπου 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Έπειτα τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Τα υπόλοιπα μπισκότα τα κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια. Αφού τα σπάσουμε, τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα κι ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο ως να παγώσει καλά, για περίπου μία ώρα.
Αφού έχει παγώσει το μείγμα μας, το βγάζουμε και ξεκινάμε να πλάθουμε τα τρουφάκια. Το μέγεθος το καθορίζεται εσείς, κι από αυτό εξαρτάται και η ποσότητα που θα βγει. Εάν τα πλάσετε στο μέγεθος καρυδιού (ίσως και λίγο πιο μεγάλα) θα βγουν περίπου 25 με 30 τρουφάκια.
Τέλος, σε ένα μπολ ρίχνετε την τρούφα, ή όποια άλλη επικάλυψη έχετε επιλέξει, και βουτάτε το τρουφάκι.
Το γλυκό σας είναι έτοιμο! Δες επίσης εύκολη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας σε μόνο 10 λεπτά!
Πηγή: xryses-syntages.gr