in

Τσιζκεικ με δάκρυα ή με φράουλα

Υλικά

Για την βάση:
75 γρ βούτυρο
1 αυγό
75 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ αλεύρι
1/2 πακετάκι μπεικην
Γέμιση:
750 γρ Quark (έβαλα 500 γρ και 250 μασκαρπόνε)
150 γρ ζάχαρη
3 κρόκους αυγών (βάζουμε στην άκρη τα ασπράδια για αργότερα)
2 φακελάκια βανίλια του Dr Oetker
Χυμό από ένα λεμόνι
500 μλ γάλα
250 μλ λάδι

Οδηγίες

Για τη βάση:Τα ανακατεύω όλα μαζί με την σειρά και τα βάζω σε βούτυρωμένη φόρμα και με λίγο αλεύρι πασπαλισμένο.
Η ζύμη κολλάει και δεν απλώνεται πάρα μόνο με το χέρι και με βοηθεια με λιγο αλεύρι,να πάει παντού και να ανέβει στα πλάγια μέχρι 4-5 πόντους.
Για τη γέμιση:Τα χτυπώ όλα μαζί καλά για περίπου 4-5 λεπτά και το βάζω μέσα στην φόρμα.
Το βάζω σε ήδη ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά, μετά κατεβάζω την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Εχω χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα με 100 γρ ζάχαρη.
Βγάζω προσεχτικά το γλυκό από τον φούρνο,(τον αφηνω αναμμενο)και βάζω επανω την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνω κινήσεις προς τα επάνω,να κάνει λακουβακια και προσέχω να μην πάει κοντά στην φόρμα, καλά είναι να έχει 1.50 με 2 πόντους από την άκρη γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο.
Το βάζω πάλι στον φούρνο στους 140 β για ακομα 30 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει καλά, καλύτερά αποβραδις και έτσι παρουσιάζονται τα δάκρυα.
Μπορειτε αντι για την Μαρεγκα να το αφησετε ετσι να κρυωσει,και την αλλη μερα βαζετε τις φραουλες ομοιομορφα με ζελε φραουλα, δειτε φωτογραφιες
Και εγώ δεν περίμενα μέχρι την άλλη μέρα, μετά από μισή ώρα το έκοψα αλλά πολύ σκεφτικια, μήπως και δεν είναι σφιχτή η κρέμα και ξεχείλιζε, γιαυτο καλύτερά να το αφήσετε παρα πάνω να κρυώσει.
Ήμουνα σκεφτικια γιατί ψήνω τα πάντα σε αέρα και το πρόσεξα πολύ καλά…. Στα 30 λεπτά το σκεπασα με λαδόκολλα να μην το κάψει από πάνω, και το χαμηλωσα στο 180 στην συνέχεια Όπως γράφω επάνω στην συνταγή.
Και ακόμα κάτι…..Το Quark για αυτούς που ζουν Ελλάδα νομίζω μερικές φορές το φέρνει το Λιντλ, Αλλιώς γιαούρτι με όλα τα λιπαρά,και βάλτε 500 γρ και 250 μασκαρπόνε Τα βατόμουρα τα έβαλα στο τέλος γύρο γύρο από πάνω ξέχασα να βγάλω φωτογραφία.


Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μοσχαράκι με σάλτσα ντομάτας και πουρέ πατάτας