για μπυριτσα,κρασακι,ουζακι,τσιπουρακι.
Ενα τελειο ορεκτικο για μπουφε αλλα και για το καθημερινο οικογενειακο τραπεζι μας.
Δικες σας!!!
ΥΛΙΚΑ (16 τεμ.)
15ο γρ.κεφαλογραβιερα τριμμενη
150 γρ.γκουντα τριμμενο
4 φετες μπεικον ψιλοκομμενο
50 ml γαλα εβαπορε
40 γρ.νισεστε
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Αλευρι για το παναρισμα
Καλαμποκελαιο-ελαιολαδο για το τηγανισμα
Σε βαθυ μπολ βαζουμε ολα τα υλικα
και ζυμωνουμε εχοντας μια σφιχτη ζυμη.
Παιρνουμε λιγη ζυμη στα χερια μας και πλαθουμε στρογγυλες τις τυροκροκετες μας,στο μεγεθος ενος κεφτε.
Τα αραδιαζουμε σε μικρο ταψακι,και τα βαζουμε ειτε σε καταψυξη,ειτε στην συντηρηση του ψυγειου μας
μεχρι να παγωσουν πολυ καλα.
Στην συνεχεια και αφου εχουν παγωσει,τις περναμε πολυ καλα απο το αλευρι
και τις βαζουμε στο τηγανι
οπου εχουμε ζεστανει πολυ καλα το λαδι και τις τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
Τις αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια
Τις σερβιρουμε ζεστες και τις απολαμβανουμε.