in ,

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΣΑΚ-ΜΠΑΜ, με έναν ξεχωριστό τρόπο, σε 5 λεπτά έτοιμη για ψήσιμο.

Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1 κουτί Νουνού
100 ml. νερό
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
4 αυγά φρέσκα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
350 γρ. μυζήθρα
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπωλ, συνεχίζουμε με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ.


Στο άδειο κουτί του ΝΟΥΝΟΥ προσθέτουμε 100 γρ. νερό και το αδειάζουμε στο μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέηκιν, την μυζήθρα, την φέτα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας εναλλάξ λαδώνοντάς τα.

Στη συνέχεια, τσαλακώνουμε και βουτάμε φύλλα κρούστας στο μίγμα του μπωλ, είτε ένα-ένα, είτε 2 ή 3 μαζί, και τα ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Τοποθετούμε κατόπιν τα φύλλα αυτά στο ταψί, όπως είναι τσαλακωμένα. Κρατάμε 2 φύλλα κρούστας χωρίς να τα βουτήξουμε στο μίγμα.

Στρώνουμε τα φύλλα ομοιόμορφα στο ταψί.

Οταν τελειώσουμε με τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί, απλώνουμε ένα άλλο στο ταψί, ελαφρώς τσαλακωμένο και μαζεύουμε τις άκρες προς το εσωτερικό του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα και με ένα πινέλο και με το μίγμα από το μπωλ,

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

10 συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα – Αν τις ξεχάσετε ανοιχτές θα έρθει ο λογαριασμός πολύ υψηλός

Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι