in

Βασιλόπιτα με χυμο πορτοκαλι που θα την κάνετε για πολλά χρόνια, δοκιμάστε την.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/5 φλιτζανιού κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήματα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που περιέχει το αλεύρι και τους κρόκους χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις σαν να διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μπήγοντας ένα μαχαιράκι το εσωτερικό της. Αν το μαχαιράκι βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμη.
  4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα σε μια πιατέλα, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Θρακιώτικος Τσιγεροσαρμάς σκέτη νοστιμιά

Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου