Υλικά
-
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)
-
250 γρ. βούτυρο
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
6 αυγά
-
χυμός από 2 πορτοκάλια
-
1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
-
1 βανίλια
-
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
-
1 κούπα ξανθιές σταφίδες
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
-
Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
-
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
-
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.