in

Βυζαντινό

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ


Ραβανί:
6 μεσαία αυγά
150 γρ. Ζάχαρη
120 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. Γιαούρτι
150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
Μισό κ.γ. μαστίχα κοπανισμενη
Βούτυρο για το αλειμμα του ταψιού

Σιρόπι:
650 ml νερό
450 γρ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Κρεμα ζαχαροπλαστικής:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανιλιες
3 κροκοι αυγού
100 γρ. Κορν φλαουρ

Σαντιγί:
2 φακ. Garni
400 ml γάλα φρέσκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει…. βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά από την ώρα του βρασμού…

Για το ραβανι βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπεικιν και την μαστίχα. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη…
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατεψουν… Μετά Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακομα… Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι.. ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας…. βουτυρωνουμε ένα πυρεξ
28×38 και Ρίχνουμε το μείγμα μας… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 15- 20 λεπτά….
Μόλις το βγάλουμε, το τρυπαμε με ενα μαχαιρι σε όλη την επιφάνεια και το σιροπιαζουμε με το κρύο σιροπι.. το αφήνουμε στην άκρη…

Για την κρεμα ζαχαροπλαστικής… κρατάμε ένα ποτηράκι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο μαζί με την ζάχαρη και τις βανιλιες σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθούν…. σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με έναν αυγογδαρτη να αφρατεψουν… Ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε και το κορν φλαουρ, ανακατεύουμε καλά για να λιώσουμε τυχόν σβολους που θα υπαρχουν…. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα παίρνουμε μια κουτάλα και Ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αυγών για να αποκτήσουν θερμοκρασία… Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά Η κρέμα μας… αν μας πήξει πολυ θα την αραιωσουμε με λίγο γάλα…
Μόλις είναι έτοιμη την Ρίχνουμε πάνω από το ραβανι μας και την αφήνουμε να κρυώσει…

Για την σαντιγί… χτυπάμε τα φακελάκια garni με το γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά… Την Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα…. βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβιρουμε.

πηγή: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ένα μοναδικό ζυμάρι για τα Πάντα – Πίτσα

Θεϊκό Παστίτσιο