Η Συνταγή είναι της κ. Maria Antonakou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζ. φαριν απ,
1 φλυτζ. ζαχαρη,
1/2 φλυτζ. κακαο,
1 φλυτζ. σπορελαιο,
1 φλυτζ. νερο,
2 βανιλιες,
2 αυγα
Για το γλασο σοκολατας:
1 ζαχαρουχο γαλα,
3 κ. σ. κακαο και
50 γραμ. βουτυρο
Εκτελεση:
χτυπάω τ αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνω το σπορέλαιο, το νερό.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακαο, ρίχνω τις βανίλιες και χτυπώ. Βουτυρώνω τη φόρμα κ μετά ρίχνω λίγο κακάο.
Ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 αντιστάσεις για κανα 25λεπτο. ( Είναι υγρή σε 25 λεπτά – ανάλογα το φούρνο)
Αφού ειναι έτοιμη την αφήνω να κρύωσει λίγο και στο διάστημα αυτό ετοιμάζω το γλάσο.
Βαζω σ ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και στο τέλος ρίχνω το βούτυρο.
Αφού το γλυκό είναι χλιαρό, το κόβω κ ρίχνω το ζεστό γλάσο. Τέλος πασπαλίζω με τρούφα.
(Ζαχαρουχο,δεν ειχα,εβαλα μισο εβαπορε, λιγο νερακι οσο ενα φλυτζανακι του καφε, τρεις κουτ.σ.κακαο,μια γεματη κουτ.σ. κορν φλαουερ,τα ανακατεψα ολα πολυ καλα
και αναψα το ματι,ανακατευοντας σχεδον συνεχεια.Μολις εβρασε εριξα λιγο βουτυρο,οχι μαργαρινη,ψιλοκρυωσε και το απλωσα επανω.Ηταν παχυρευστο.)
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Antonakou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Πηγή : xrysessyntages.gr