in

Ομελέτα φούρνου με μακαρόνια, μπέικον και καυτερή πιπερίτσα

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (κασέρι, γκούντα κ.λπ.)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 200 γρ. μπέικον
  • 6-7 αυγά χτυπημένα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • λίγη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή μερικές σταγόνες Tabasco
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Προσθέτετε την πιπερίτσα ή το Tabasco. Ανακατεύετε δυο τρεις φορές και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά. Προσθέτετε τα τυριά, το μείγμα κρεμμυδιών-μπέικον, αλατοπίπερο και τα σπαγγέτι και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι με σχετικά ψηλά τοιχώματα. Ψήνετε για 20΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως

πηγή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μοσχάρι βραστό με πατάτες και καρότα

Πάστα φλόρα με μαρμελάδα ρόδι