in

4 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά

Μους σοκολάτας
Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
350ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.

Μπουκίτσες σοκολάτας

Υλικά

450 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμαρίων

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα .Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .Ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Μπισκοτάκια Καρύδας

Υλικά:

1½ φλιτζ. γάλα ζαχαρούχο

3 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Επενδύουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αναμειγνύουμε καλά τα δύο υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν. Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.

Palmiers

Υλικά:

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πακέτο σφολιάτα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίξτε στον πάγκο 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρτε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετήστε το πάνω στη ζάχαρη. Στρίψτε το σε ρολό και σταματήστε όταν φτάσετε στο μέσον του. Κάντε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρετε να συναντηθούν. Πάρτε το μαχαίρι και κόψετ την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers. Απλώστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήστε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή : xryses-syntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Παραδοσιακός χαλβάς Φαρσάλων

Εύκολα και γρήγορα τραγανά μπακλαβαδάκια ρολό (μασουράκια)