in

5 Συμβουλές για να αποθηκεύσεις σωστά τα μπαχαρικά σου

Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ πάντα τέτοια εποχή ανάμεσα στα άλλα φροντίζω να ανανεώσω τα μπαχαρικά μου και όλα τα μείγματά μου και πάντα ψάχνω τρόπους ώστε να τα αποθηκεύω σωστά ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αγοράζεις λοιπόν μοσχομυριστά μπαχαρικά, κάποια από αυτά μάλιστα είναι και σπάνια ή/και ακριβά, δεν είναι λοιπόν κρίμα να ξεθυμάνουν λόγω κακής συντήρησης; Και όχι μόνο τα ακριβά, ακόμα και αυτά που είναι πιο φθηνά δεν αξίζουν λίγη από την προσοχή σου; Έτσι λοιπόν σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικούς τρόπους για να τα αποθηκεύσεις και εσύ σωστά.
1. Κανόνας απαράβατος: Τα μπαχαρικά διατηρούνται απαραιτήτως σε χώρο ξηρό και σκοτεινό, αφού η απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως, την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν αστραπιαία τη δύναμη του αρώματός τους. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι να αποθηκεύουμε τα μπαχαρικά μας στο ντουλάπι δίπλα από την ηλεκτρική κουζίνα και τον απορροφητήρα. Με αυτόν τον τρόπο φίλη μου υπογράφουμε την καταδίκη τους, καθώς εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας του χώρου από τους υδρατμούς του μαγειρέματος τα μπαχαρικά καταστρέφονται.
5 Συμβουλές για να αποθηκεύσεις σωστά τα μπαχαρικά σου - Ioanna's Notebook for Edit your Life Magazine
2. Πρέπει να βρίσκονται σε σημείο εύκολα προσβάσιμο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Διάλεξε ένα μέρος που να μπορείς να τα βλέπεις εύκολα και γρήγορα. Ένα μεγάλο και βαθύ ντουλάπι είναι η ιδανική λύση. Επίσης μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα μεγάλο και βαθύ συρτάρι, όπου τα βαζάκια θα χωρούν όρθια. Σε αυτή την περίπτωση κόλλησε στο καπάκι ένα αυτοκόλλητο με το είδος του μπαχαρικού ώστε να το ξεχωρίζεις εύκολα.
5 Συμβουλές για να αποθηκεύσεις σωστά τα μπαχαρικά σου - Ioanna's Notebook for Edit your Life Magazine
3. Προτίμησε να τα φυλάξεις σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν πολύ καλά και απέφυγε τα πλαστικά, γιατί θα αλλοιώσουν το άρωμά τους.
4. Δεδομένου ότι πολλά από αυτά έχουν παρόμοιο χρώμα ή εμφάνιση (κυρίως αυτά που είναι τριμμένα), φρόντισε να γράψεις έξω από τα βαζάκια το είδος τους ώστε να μην μπερδεύεσαι (έχω φτιάξει με μεγάλη «επιτυχία» κρέμα βανίλιας με αλάτι αντί για ζάχαρη!).
5 Συμβουλές για να αποθηκεύσεις σωστά τα μπαχαρικά σου - Ioanna's Notebook for Edit your Life Magazine
5. Μην ξεχνάς ότι τα ολόκληρα μπαχαρικά διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα από τα τριμμένα σε σκόνη. Επιπλέον περισσότερα από τα τριμμένα μπαχαρικά έχουν ήδη χάσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς τους. Αν δεν με πιστεύεις σύγκρινε τριμμένη κανέλα του εμπορίου με κανέλα σε ξυλάκι που μόλις έτριψες … θα εκπλαγείς από την έντασή της! Φρόντισε λοιπόν να αγοράσεις τρίφτη μπαχαρικών ή/και μύλο μπαχαρικών ώστε να τα αλέθεις την στιγμή που τα χρειάζεσαι.
Μπορείς να μοιραστείς τα δικά σου μυστικά για την σωστή αποθήκευση των μπαχαρικών, αφήνοντάς μας ένα σχόλιο παρακάτω.
edityourlifemag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΑΥΤΕΡΗ της Σοφίας

Πώς φτιάχνουμε εκχύλισμα βανίλιας