Υλικά συνταγής
- 800 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες φέτες
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο ή ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας ροδίζοντάς το ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σε ένα πιάτο για λίγο στην άκρη.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Εν συνεχεία ρίχνουμε το σέλερι και τις πατάτες και ανακατεύουμε μια δυο φορές. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάει να απορροφηθεί τελείως, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με λίγο δενδρολίβανο ή ρίγανη και ρίχνουμε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 35′-40′ ελέγχοντας κάθε τόσο μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμη. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά όταν το κρέας και τα λαχανικά έχουν μείνει μόνο με τη σάλτσα τους.