in

Εύκολο Κέικ Σοκολάτας με Ζεστό Νερό και Γλάσο Σοκολάτας

Πανεύκολο κέικ, που ετοιμάζεται μέσα σ΄ένα μπολ χωρίς μίξερ!
Είναι εξ ολοκλήρου σοκολατένιο, πάρα πολύ νόστιμο και εθιστικό!
Αφράτο και ζουμερό, κρατά τη φρεσκάδα του και τις επόμενες ημέρες.
Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε! Δικό σας!
 

 

 
 
Τα Υλικά
(Για φόρμα 22-24 εκ.)
250γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
80γραμ. σκόνη κακάο
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1κ. γλ. baking powder
¼ κ. γλ. αλάτι
250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλ. απόσταγμα βανίλιας
250 ml ζεστό νερό
Διακόσμηση
1 κ. σ. αποξηραμένα ροδοπέταλα
1 κ. σ. τρούφα σοκολάτας
Για το Γλάσο
200γραμ. κουβερτούρα
80 ml φρέσκο γάλα
Για τη Φόρμα
1 κ. σ. κακάο
1 κ. σ. αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Λαδώνουμε τη φόρμα. Αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με το κακάο και πασπαλίζουμε
με αυτό το μείγμα τη φόρμα. Τη γυρίζουμε ανάποδα, τη χτυπάμε και αφαιρούμε το
επί πλέον.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170º C στον αέρα.
 
 
 
 
 

Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα αναμειγνύουμε με το
baking powder, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Προσθέτουμε τα αυγά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε με 

ένα σύρμα αυγών. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ρίχνουμε
τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. 
Τέλος ρίχνουμε και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε ζωηρά. Το μείγμα μας θα
είναι λίγο αραιό.

 

 
 
 
 

Ρίχνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα και το βάζουμε αμέσως στο φούρνο.

Ψήνουμε, χωρίς ν΄ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου, για 45 λεπτά. Κάνουμε το
τεστ με το μαχαίρι και το βγάζουμε ή συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο. 



(Ο χρόνος
ψησίματος θα εξαρτηθεί από τη δύναμη του φούρνου μας).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όταν το κέικ ψηθεί, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για δέκα επί
πλέον λεπτά.

Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
 
 
 
 
 
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
 
 
 
Σπάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα και
ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε
να πήξει το γλάσο και κατόπιν αλείφουμε με αυτό το κέικ.

 

 
 
 
 
Διακοσμούμε με ροδοπέταλα και τρούφα.




Το κόβουμε και το σερβίρουμε.
 
 
Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστά μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια!