Σας περίσσεψε ψητό αλλά όχι σάλτσα να το συνοδεύσετε; Δείτε πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ζουμερή σαλτσούλα.
Μπορείτε να φτιάξετε μία εύκολη σάλτσα ταιριαστή με τα ψητά σας -κατσαρόλας ή φούρνου- αν βάλετε σ’ ένα κατσαρολάκι:
• 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού (από κύβο ή από συμπυκνωμένο του εμπορίου)
• ½ κουταλάκι κορν φλάουρ
• 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
•λίγο σκόρδο φρέσκο λιωμένο ή ξερό σε σκόνη
• κρεμμύδι ξερό σε σκόνη (προαιρετικά)
• 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρασί
Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Ελέγχετε στο τέλος, αν η σάλτσα χρειάζεται λίγο αλάτι. Καρυκεύετε επιπλέον αν θέλετε με πιπέρι ή άλλο μπαχαρικό που σας αρέσει.