Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα ψωμιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κιμάδες με τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, το τρίμμα ψωμιού με λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.Στο μίξερ ή το μπλέντερ ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Ρίξε την πάστα στη φόρμα, άπλωσέ την και πίεσέ την ισόποσα σε όλη την επιφάνεια και ψήσε στο φούρνο για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Τρίψε το αγγούρι και τοποθέτησέ το σε μια λεπτή πετσέτα ή ανθεκτικό απορροφητικό χαρτί και πίεσέ το στα χέρια σου μέχρι να αποβάλει όλα τα υγρά του.
Ανακάτεψε το γιαούρτι με το στεγνό αγγούρι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
Αφαίρεσε το “γύρο” από το φούρνο και κόψε σε πολύ λεπτές φέτες.
Άπλωσε στις πίτες τζατζίκι και από πάνω τις φέτες γύρου, μαρούλι, κρεμμύδι και ντομάτα, στρίψε σε χωνάκι και σέρβιρε.
Υλικά
Για το γύρο:
½ kg μοσχαρίσιος κιμάς
½ kg αρνίσιος κιμάς
1 κ. γλυκού ρίγανη
1 κ. γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού με ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελαιόλαδο
Για το τζατζίκι:
1 αγγούρι τριμμένο και στεγνό
3 κλωνάρια άνηθος
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 1/2 φλ. γιαούρτι
Για το σερβίρισμα:
πίτες
μαρούλι λεπτοκομμένο
ντομάτα σε κύβους
κρεμμύδι σε δαχτυλίδια