Υλικά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι φουντούκια
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κονιάκ (ή ουίσκι, ανάλογα δεν έχετε κονιάκ)
1 βανίλια (σκόνη)
Εκτέλεση
Κοσκινιζω τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω και τη βανίλια μέσα.
Βάζω τα φουντούκια σε ένα σακουλάκι και το κοπανάω με το γουδι μέχρι να σπάσουν.
Λιώνω το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω το ζαχαρούχο, ανακατευοντας συνεχώς.
Σπάω τη σοκολάτα και την ρίχνω κομμάτι κομμάτι, να λιώσει.
Μαζί ρίχνω και τη ζάχαρη άχνη, λίγη λίγη ποσότητα, όσο πάρει.
Προσθέτω και το κονιάκ, χωρίς να σταματάω να ανακατεύω.
Κατεβάζω από την εστία την κατσαρόλα και ρίχνω τα φουντούκια. Κρατάω όμως λίγη ποσότητα για πασπαλισμα στο τέλος.
Σε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι ρίχνω το μείγμα και πασπαλιζω με τα φουντούκια.
Το βάζω στην κατάψυξη για ένα μισάωρο, μέχρι να σφίξει. Το βγαζω και χαραζω τα κομμάτια που θα κόψω μετά. Το αφήνω στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες συνολικά.
Μετά από 3 ώρες, αναποδογυριζω το πυρέξ και κόβω σε κομμάτια τη σοκολάτα. Την διατηρώ στο ψυγείο.
Έτοιμα!
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr