in

Εύκολα Σοκολατάκια πραλίνας που θα κάνουν θραύση

Υλικά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι φουντούκια
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κονιάκ (ή ουίσκι, ανάλογα δεν έχετε κονιάκ)
1 βανίλια (σκόνη)

Εκτέλεση
Κοσκινιζω τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω και τη βανίλια μέσα.
Βάζω τα φουντούκια σε ένα σακουλάκι και το κοπανάω με το γουδι μέχρι να σπάσουν.
Λιώνω το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω το ζαχαρούχο, ανακατευοντας συνεχώς.
Σπάω τη σοκολάτα και την ρίχνω κομμάτι κομμάτι, να λιώσει.
Μαζί ρίχνω και τη ζάχαρη άχνη, λίγη λίγη ποσότητα, όσο πάρει.
Προσθέτω και το κονιάκ, χωρίς να σταματάω να ανακατεύω.
Κατεβάζω από την εστία την κατσαρόλα και ρίχνω τα φουντούκια. Κρατάω όμως λίγη ποσότητα για πασπαλισμα στο τέλος.
Σε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι ρίχνω το μείγμα και πασπαλιζω με τα φουντούκια.
Το βάζω στην κατάψυξη για ένα μισάωρο, μέχρι να σφίξει. Το βγαζω και χαραζω τα κομμάτια που θα κόψω μετά. Το αφήνω στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες συνολικά.
Μετά από 3 ώρες, αναποδογυριζω το πυρέξ και κόβω σε κομμάτια τη σοκολάτα. Την διατηρώ στο ψυγείο.
Έτοιμα!


ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Δείτε πως θα κάνετε νόστιμο και ελαφρύ μουσακά

Φιτούρες ή Φριτούρες Ζακύνθου