Κέικ μανταρινιού πολύ εύκολο κι αρωματικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προτιμώ να κρυώνει το κέικ και μετά να βάζω οποιοδήποτε γλάσο παρόλα αυτά η συνταγή έλεγε μόλις βγει από τον φούρνο.
Υλικά
-
250 γρ μαργαρίνη σοφτ
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
-
4 αυγά
-
2/3 κούπας χυμό μανταρινιού
-
2 κουταλιές ξύσμα μανταρινιού
-
Για το γλάσο
-
2 κούπες άχνη
-
3-4 κουταλιές χυμό μανταρινιού
-
1 κουταλιά ξύσμα
Οδηγίες
-
Τα χτυπάμε όλα μαζί 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ και αδειάζουμε το αφράτο μείγμα σε μεγάλη φόρμα κέικ.
-
Ψήνουμε το κέικ 1 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
-
Ετοιμάζουμε το γλάσο και αλείφουμε τη επιφάνεια του κέικ μόλις βγει από το φούρνο.