Ένας πατέρας κατηγορείται για τη δολοφονία της υιοθετημένης κόρης του, την οποία αποκαλούσε «Σατανά».

Ο Matthew Scully-Hicks, 31 ετών, κατηγορείται για την κατά συρροή κακοποίηση και δολοφονία της 18 μηνών Elsie.

Το ζευγάρι υιοθέτησε για πρώτη φορά την Elsie τον Σεπτέμβριο του 2015 και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σχεδόν οκτώ μήνες αργότερα.

Αλλά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την υιοθεσία, η μικρή Elsie πέθανε μετά από τραυματισμούς στο κεφάλι.

Πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ, μετά την απομάκρυνσή της από τη μηχανική υποστήριξη, αφού οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν θα ζούσε λόγω των σοβαρών της τραυματισμών στο κεφάλι.

Μετά το τραγικό συμβάν, η αστυνομία εξέτασε τις ηλεκτρονικές συσκευές που ανήκουν στον Matthew Scully-Hicks – συμπεριλαμβανομένου του iPad του.

Το δικαστήριο άκουσε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2015 – μόλις 12 ημέρες μετά την υιοθεσία της Elsie – ότι ο Scully-Hicks έστειλε ένα μήνυμα σε ένα φίλο λέγοντας: “Πάω στην κόλαση με την Elsie!”

“Οι ώρες του φαγητού και η ώρα για ύπνο είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου.”

Εκείνο το βράδυ έστειλε επίσης μήνυμα στον σύζυγό του, Craig, αποκαλώντας την Elsie «ψυχοπαθή».

A court artist sketch of Matthew Scully-Hicks: He allegedly carried out the attacks on Elsie while his partner Craig kept working full time as a company director

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2016, έστειλε ένα μήνυμα στον Craig περιγράφοντας την Elsie ως «Σατανά».

Ο Scully Hicks γνώρισε το σύζυγό του – ο οποίος είναι περίπου πέντε χρόνια μεγαλύτερος από εκείνον – ενώ ζούσε στο Swindon του Wiltshire, το 2006.

Ο Scully-Hicks κατάγεται από τη Νότια Ουαλία και το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Κάρντιφ το 2010.

Παντρεύτηκαν στην Πορτογαλία τον Αύγουστο του 2012 και ζήτησαν να υιοθετήσουν παιδί το ίδιο έτος.

Ο εισαγγελέας Paul Lewis QC δήλωσε: Η Elsie δεν είχε τις αισθήσεις της μετά την επίθεση του Scully-Hicks στις 25 Μαΐου του 2016.

Ο Lewis δήλωσε: “Οι τραυματισμοί που προκάλεσαν το θάνατό της προκλήθηκαν από τον κατηγορούμενο λίγο πριν ο ίδιος καλέσει το ασθενοφόρο εκείνη τη μέρα.”

“Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε ασκήσει βία στην Elsie, ούτε ήταν η πρώτη φορά που είχε προκαλέσει το σοβαρό τραυματισμό της.”

“Οι ενέργειές του το απόγευμα της 25ης Μαΐου ήταν το τελευταίο κρούσμα της βίαιης συμπεριφοράς από την πλευρά του προς ένα ανυπεράσπιστο παιδί – ένα βρέφος που θα έπρεπε να αγαπάει και να προστατευτεί, αλλά αντ’ αυτού το βασάνιζε, το κακοποιούσε και τελικά, το σκότωσε.”

Ο εισαγγελέας Lewis δήλωσε: “Ο Craig Scully-Hicks έλειπε για δουλειές εκείνη την ημέρα και ο Matthew Scully-Hicks ήταν μόνος στο σπίτι με την Elsie.”

“Όταν ο Craig Scully-Hicks επέστρεψε από τη δουλειά εκείνο το βράδυ, ο κατηγορούμενος του είπε ότι η Elsie είχε πέσει στην κουζίνα του σπιτιού τους το πρωί.”

“Είπε ότι η Elsie είχε αναστατωθεί μετά την πτώση της, αλλά την είχε πάρει στην αγκαλιά του για να την ηρεμήσει.”

Ο Matthew Scully-Hicks είπε ότι η Elsie είχε πέσει ενώ έπαιζε.

Αλλά ο Craig ανησύχησε όταν είδε τη μικρή Elsie γι’ αυτό κάλεσε αμέσως ένα ασθενοφόρο, είπε το δικαστήριο.

Matthew Scully-Hicks, formerly of Llandaff, Cardiff, and now of Delabole, Cornwall, denies murder. The trial at Cardiff Crown Court (pictured), which is expected to last two weeks, continues

Ο Lewis δήλωσε ότι η Elsie ήταν γενικά «υγιής», αλλά ήταν αργή στην επίτευξη ορισμένων αναπτυξιακών ικανοτήτων όπως το περπάτημα.

Μια μεταθανάτια εξέταση διαπίστωσε ότι η Elsie είχε προηγούμενη και πρόσφατη αιμορραγία και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου της.

Το δικαστήριο άκουσε έναν εμπειρογνώμονα να λέει ότι τα τραύματα της Elsie στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη προκλήθηκαν από πολλές επιθέσεις.

Η κριτική επιτροπή είπε ότι όλοι οι ειδικοί συμφώνησαν στο ότι κανένας τραυματισμός της δεν ήταν τυχαίος.

Ο  Lewis δήλωσε ότι η αστυνομία και το προσωπικό του νοσοκομείου έφθασαν στο σπίτι της οικογένειας γύρω στις 6.26 μ.μ. και βρήκαν τον Scully-Hicks “αναστατωμένο”, και την Elsie στο πάτωμα ενός δωματίου.

Ο Scully-Hicks φέρεται να είπε στους νοσοκόμους ότι η κόρη του “ούρλιαζε από τους πόνους και στη συνέχεια κατέρρευσε.”

Ο καρδιακός παλμός της Elsie αποκαταστάθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν αιμορραγία και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου της.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε μια ημέρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο και δύο ημέρες αργότερα λήφθηκε η απόφαση να αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη από το μικρό κορίτσι, αφού δεν ανταποκρινόταν και δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του.

Τα ιατρικά συμπεράσματα είναι εναντίον του, αλλά ο Matthew Scully-Hicks αρνείται ότι σκότωσε το μικρό κορίτσι. Η δίκη συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες.

 

 

 

loading...

One thought on “Γκέι πατέρας σκότωσε την μόλις 18 μηνών κόρη του μόλις δύο εβδομάδες αφού την υιοθέτησε

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο