Σπιτικά τσιπς για τα μικρά μας πιο πολύ που τους αρέσουν πολύ και είναι και πιο αγνά ..!!!
Υλικά
2-3 Πατάτες μεγάλες
Αλάτι
Πάπρικα
Ρίγανη
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες με τον κόφτη – μαντολίνο.
Τις τοποθετούμε σένα μπολ με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα αλλάζουμε 2 φορές νερό.
Μόλις περάσει η ώρα σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια πετσέτα για να απορροφηθεί η επιπλέον υγρασία.
Προσθέτουμε αλάτι η οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό θέλουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά !!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ