Το μανιτάρι μπορείς να το γεμίσεις με πολλούς τρόπους, είτε με κρέας είτε με λαχανικά, τυριά και να το βάλεις σε ένα νηστίσιμο τραπέζι αλλά και σε ένα εορταστικό, σε ένα παιδικό πάρτι. Από ότι καταλαβαίνεις είναι ένα υλικό πασπαρτού και μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν κάθε συνταγή.
Παρακάτω θα σας δείξω μια συνταγή με πλούσια γεύση τυριών πολλά χρώματα που θα μπορούσατε να κάνετε σε ένα παιδικό πάρτι ή να συνοδεύσετε το κρασί σας ή την μπύρα σας. Δες επίσης την νηστίσιμη συνταγή για μανιταρόσουπα!
Μανιτάρια με φιλαδέλφια, μπέικον & λαχανικά
Υλικά για την Συνταγή:
- 500 γρ. Μανιτάρια λεύκα μεγάλα
- 100 γρ. Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 100 γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
- 50 γρ. Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 75 γρ. Βούτυρο
- ½ σκελ. Σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 γρ. Τυρί Φιλαδέλφεια
- 50 γρ. Ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. Τυριά τριμμένα (μοτσαρέλα, γκούντα, έμενταλ, τσένταρ)
- Αλάτι, Πιπέρι άσπρο, Θυμάρι
Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος Εκτέλεσης: 35΄
Εκτέλεση:
- Κόβω το κοτσάνι του μανιταριού και καθαρίζω την φλούδα. Αλατοπιπερώνω και το βάζω στο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα 20΄ για να χάσει ένα μέρος από τα υγρά του και να μαλακώσει.
- Ψιλοκόβω τα κοτσάνια του μανιταριού.
- Σ’ ένα τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζω το μπέικον και αφού γίνει τραγανό προσθέτω βούτυρο, το κρεμμύδι, την πιπεριά τα κοτσάνια των μανιταριών και το σκόρδο, τσιγαρίζω μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Τραβάω το τηγάνι από την φωτιά και βάζω την ντομάτα και τα τυριά, ανακατεύω δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω αλάτι , πιπέρι και θυμάρι.
- Γεμίζω τα μανιτάρια και τα πασπαλίζω με φρυγανιά συνεχίζω το ψήσιμο 15΄.
Ευχαριστούμε τον σεφ Γιώργο Σημίτη για την υπέροχη συνταγή του!
ediva.gr