Υλικά συνταγής
- Υλικά για 20 φωλιές
- 10 φύλλα κρούστας
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 200 γρ. ανθότυρο
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, στραγγισμένη από το λάδι της, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 10 ελιές
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε κάθε φύλλο σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με λίγο λάδι 20 μικρά φορμάκια. Τοποθετείτε στο καθένα από αυτά 4 τετράγωνα κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λίγο λάδι και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν κάπως ακανόνιστα, ώστε να πάρουν σχήμα φωλιάς. Ψήνετε τις φωλιές μέχρι να ροδίσουν για 15΄. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε προσεκτικά.
- Λιώνετε και ανακατεύετε καλά το κατίκι με το ανθότυρο και λίγο αλατοπίπερο με ένα πιρούνι. Μοιράζετε το μείγμα στις φωλιές από φύλλο κρούστας. Βάζετε στις μισές φωλιές λίγη πιπεριά και κρεμμυδάκι και στις υπόλοιπες μπήγετε από μία ελιά. Ψήνετε τα ορεκτικά για 3-4 λεπτά σε δυνατό φούρνο.