in

Πατάτες ογκρατέν με κρέμα γάλακτος και τυριά

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1l γάλα
  • 1l κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες καλά
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε μια φόρμα με κινητά τοιχώματα με λίγο βούτυρο. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο, ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες. Αλατίζετε και πιπερώνετε το μείγμα. Ανακατεύετε απαλά. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 25΄-30΄ μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
  3. Στρώνετε τμηματικά το μείγμα με τις πατάτες και τη σάλτσα τους σε φόρμα με κινητά τοιχώματα πασπαλίζοντας ανάμεσα με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τη μοτσαρέλα. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια και τραγανή κρούστα στο επάνω μέρος.

icookgreek.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ορεκτικά με μείγμα τυριών, ελιές και πιπεριές

Καρυδόπιτα με Σοκολάτα και Καραμελωμένα Καρύδια