Υλικά
-
Για την βάση:
-
200 γρ μπισκότα digestive
-
100 γρ βούτυρο
-
Για την κρέμα:
-
250 γρ κρέμα γάλακτος
-
2 γιαούρτι λεμονιού (250 γρ το καθένα)
-
200 γρ τυρί κρέμα
-
10 γρ ζελατίνα
-
100 γρ ζάχαρη
-
1 λεμόνι (τον χυμό του)
-
Για την κρέμα λεμονιού:
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-
100 ml χυμό πορτοκάλι
-
15 γρ νισεστέ
-
1 λεμόνι ολόκληρο
Βήματα
-
Ρίχνουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα που κλείνει και τα σπάμε με το πλάστη
-
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά
-
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα τσερκι 24 εκατοστά. Τα πατάμε να πάνε παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο
-
Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν
-
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να αφρατεψει
-
Σε ένα μπολ άλλο ρίχνουμε το γιαούρτι τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά λίγο και με το μίξερ
-
Το ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε λίγο
-
Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζελατίνα να λιώσει
-
Το ρίχνουμε στο άλλο μείγμα και ανακατεύουμε
-
Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
-
Σε ένα μικρό κατσαρολακι ρίχνουμε το χυμό από 2 λεμόνια το χυμό πορτοκάλι και το νισεστε. Το ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
-
Το κατέβαζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει λίγο
-
Ρίχνουμε τη κρέμα στο γλυκό και το απλώνουμε καλά παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα
-
Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το τσερκι
-
Το λεμόνι το άλλο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και διακοσμούμε το γλυκό
-
Καλή μας όρεξη 😊 😊 😊