ΥΛΙΚΑ
600 γρ. Σαρδέλες, καθαρισμένες
120 ml Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια, μέτρια
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Λεμόνι, τον χυμό του
Μαϊντανό
Καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
2Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και το τοποθετούμε μπροστά μας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε πρώτα στη μέση, και μετά σε λεπτές φέτες.
3Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και σκεπάζουμε με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσουμε καλά όλο το ταψί.
4Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
5Βγάζουμε τις σαρδέλες από το φούρνο και προσθέτουμε μαϊντανό κατά τα γούστα μας. Τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.