in

Σαρδέλες φούρνου με λαδορίγανη

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. Σαρδέλες, καθαρισμένες
120 ml Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια, μέτρια
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Λεμόνι, τον χυμό του
Μαϊντανό
Καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

 


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.

2Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και το τοποθετούμε μπροστά μας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε πρώτα στη μέση, και μετά σε λεπτές φέτες.
3Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και σκεπάζουμε με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσουμε καλά όλο το ταψί.
4Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
5Βγάζουμε τις σαρδέλες από το φούρνο και προσθέτουμε μαϊντανό κατά τα γούστα μας. Τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ! ΑΔΕΔΥ: ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΗΝ ΕΧΕΙ «ΔΑΓΚΩΣΕΙ» ΑΣΧΗΜΑ ΤΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ Ο «ΓΕΡΟ-ΜΠΟΥΓΑΣ» ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΙΑ. «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ». ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΕΝΘΕΡΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ