«Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ από την τροπολογία που σου χαλάσαμε… Είσαι πολύ βρώμικος…» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη

«Εγώ σε ξέρω. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή Πολάκη! Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ από την τροπολογία που σου χαλάσαμε» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Πολάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για συγκεκριμένα σκάνδαλα και για έλλειψη πτυχίων και τον προειδοποίησε: «εγώ θα σε κλείσω φυλακή», ενώ ο κ. Πολάκης απέφυγε να απαντήσει.


«Εγώ σε ξέρω Πολάκη. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για να προσθέσει αναφερόμενος στην τροπολογία για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και σε πρόσφατη υπουργική απόφαση: «Με τις καταγγελίες που κάναμε για την τροπολογία ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ. Στο χαλάσαμε. Κοίταξέ με καλά από εμένα δεν ξεμπλέκεις. Το παίζεις καθαρός αλλά είσαι πολύ βρώμικος, Πολάκη».

« Πράγματι το πήρα στα 10 χρόνια το πτυχίο μου γιατί έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη που μου έπλεξε το εγκώμιο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε άλλο σημείο απαντώντας σε σχετική κριτική του Παύλου Πολάκη και συνέχισε: «Εσείς κ. Πολάκη μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που το έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό! Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο».

Πώς ξεκίνησε η σκληρή κόντρα

Η αρχή έγινε όταν ο Παύλος Πολάκης ζήτησε το λόγο επι προσωπικού καθώς αντίστοιχες καταγγελίες είχε κάνει νωρίτερα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ενημέρωση που λαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι ενημέρωση από τα LIDL» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χρησιμοποιώντας την γλώσσα των τρολς του διαδικτύου για να προσθέσει: «Στα ζητήματα διαφθοράς δεν σηκώνουμε ούτε σκνίπα στο σπαθί μας».

Επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις για την υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του και που σύμφωνα με την ΝΔ απαλλάσσει από βαρύτατες ποινές στελέχη που συλλαμβάνονται να υπερκοστολογούν  εις βάρος του ΕΟΠΥΥ ο κ. Πολάκης αρκέστηκε να πει ότι «η απόφαση αφορά το claw back».

Ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει και στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της αριστείας λέγοντας πως «Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της αριστείας. Ερχονται και μιλάνε για την αριστεία ποιοι σε ποιους ; Εγώ τελείωσα το λύκειο με 20. Πόσα έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης;Την ιατρική σχολή την τελείωσα στα 6,5 χρόνια γιατί κράταγα ένα μάθημα στην ΕΦΕΕ. Ο Άδωνις έκανε 15 χρόνια. Ο Τζήμερος έχει πάρει πτυχίο ; Όλος αυτός ο συρφετός έχει πάρει πτυχίο;».

Σχετικά με την ύποπτη τροπολογία είπε ότι η κριτική αποτελεί τον «ορισμό της κακομοιριάς» και πως « μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσει. Τι του βάζετε στο στόμα του ανθρώπου; Έχετε καταλάβει τι κάνετε εις βάρος του αρχηγού σας;».

Τέλος, ο κ. Πολάκης διάβασε επι δίλεπτο κείμενο από το κινητό του τηλέφωνο που όπως είπε «είναι ενός γιατρού και σας αφορά κ. Γεωργιάδη. Λέει ότι εσύ έφτιαχνες πελατειακό κράτος. Αντε μπράβο».

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο γιατρός. Δεν έχετε και καμιά ιδεολογική διαφορά» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «Εάν κ. Άριστε θέλετε να κάνετε νόμο θα βάλετε ένα συνεργάτη σας να γράψει ένα άρθρο γιατί δεν τα ξέρετε καλά τα θέματα.».

Αναφορικά με την υπουργική απόφαση εξήγησε πως «ο κ. Πολάκης έξυπνα απέφυγε να απαντήσει. Στο άρθρο 2 είχε τις ποινές σε αυτούς που συλλαμβάνονται από τις εταιρείες να υπερκοστολογούν. Τις καταργήσατε τις ποινές. Σας έχουν παρασύρει. Το άρθρο 2 που καταργήσατε ήταν οι ποινές στους κλέφτες».

«Εγώ μπήκα στο πανεπιστήμιο με 19,2» ανέφερε σχετικά με τις μαθητικές επιδόσεις: « Πράγματι το πήρα στα 10 χρόνια το πτυχίο μου γιατί έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη που μου έπλεξε το εγκώμιο. Εσείς κ. Πολάκη μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό. Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο. Γιατί εγώ σε ξέρω. Κι εγώ θα σε κλείσω φυλακή. Από μένα δεν ξεμπλέκεις. Νομίζεις ότι είσαι καθαρός αλλά είσαι πολύ βρώμικος».Διαβάστε παρακάτω τα πρακτικά της «κόντρας» Άδωνη – Πολάκη

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξεκινάω, κύριε Πρόεδρε, εάν και έκανε πέντε-έξι διαφορετικά προσωπικά, θα τα πάρω με τη σειρά.
Ξεκινώ με το τελευταίο, απλώς και μόνο γιατί ανέφερε τον γιατρό από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Αργυρούπολης που ήταν ή απ’ όπου ήταν, γιατί ανέφερε ότι είναι και μεγάλος ιδεολογικός του αντίπαλος. Όχι δα! ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο γιατρός. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήσασταν και εσείς μέχρι να γίνετε Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί ήσασταν για τη δραχμή. Δεν έχετε καμία ιδιαίτερη ιδεολογική διαφωνία. Μαζί ήσασταν!
Μας φέρνετε, λοιπόν, τις δήθεν καταγγελίες ενός γιατρού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον οποίο ήσασταν μαζί υπέρ της δραχμής τότε και μαζί στήνατε τα show.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ: Επί της ουσίας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επί της ουσίας. Ακούστε, κύριε συνάδελφε, θα τα βρούμε, τα γραπτά μένουν.
Νόμος 4238/14.Οι νόμοι είναι γραπτό πράγμα. Άρθρο 1: Με δικό μου νόμο καθιερώθηκε η συνολική και καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία και ακολούθησαν δυο υπουργικές αποφάσεις.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ: Τα 70 εκατομμύρια…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΡΕΛΗΣ: Με πληρωμή!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με τη σειρά μην διακόπτετε.
Ακολούθησαν δυο υπουργικές αποφάσεις, μια δική μου στις αρχές Ιουνίου και μια του κ. Βορίδη που έκαναν, η δική μου, την πλήρη πρόσβαση και στη νοσοκομειακή περίθαλψη και του κ. Βορίδη στα φάρμακα. Το μόνο το οποίο αλλάξατε εσείς σε αυτές τις αποφάσεις ήταν το θέμα των μεταναστών και τις χρόνιες παθήσεις. Όλα τα άλλα τα προέβλεπε η δική μας νομοθεσία.
Έχω γραπτή απάντηση στη Βουλή των Ελλήνων τον Μάιο του 2015 ότι μέχρι τον Μάιο του 2015, κύριε Πρόεδρε, διακόσιοι χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας είχαν κάνει χρήση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας χωρίς να πληρώσουν ένα ευρώ, και αυτό από νόμο της δική μας κυβερνήσεως, και έχω την τιμή να πω από εμένα, ως Υπουργό, προσωπικά. Άρα, όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν με αγγίζουν.
Πάω τώρα στο μείζον για το νομοσχέδιο. Λέει ο κ. Πολάκης πραγματικά το αμίμητο. Μπερδεύουν, λέει, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τα Κέντρα Υγείας στους δήμους, στα νησιά. Αυτά δεν μετράνε. Θα μπορούσα να σας πω ότι δεν έχει Κέντρο Υγείας ο Άγιος Δημήτριος, δεν έχει Κέντρο Υγείας ο Άλιμος, δεν έχει Κέντρο Υγείας το Μενίδι, δεν έχουν Κέντρο Υγείας τα Βριλήσσια.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εκεί θα έχουμε ΤοΜΥ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με τη σειρά, μη με διακόπτετε!
Κύριε Πρόεδρε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε από του Βήματος της Βουλής ότι μπερδέψαμε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, διότι δεν καταλάβαμε ότι οι εξήντα από τους ενενήντα ένα δήμους είναι νησιά. Με συγχωρείτε, σε ποιο άρθρο του νομοσχεδίου σας λέτε ότι τα νησιά εξαιρούνται;
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Αστικά κέντρα, λέει. Τα νησιά …
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο που λέει κάθε δήμος θα έχει Κέντρο Υγείας και μέσα λέτε ότι κάθε Κέντρο Υγείας θα έχει τουλάχιστον σαράντα πέντε άτομα, άρα της Γαύδου με τα δυο άτομα, δεν τα πιάνει ο νόμος σας.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εκεί θα έχει Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εάν, κύριε άριστε, θέλετε να κάνετε νόμο αυτά που είπατε από εκεί προ ολίγου θα πάρετε ένα συνεργάτη σας, γιατί δεν μπορείτε να το γράψετε εσείς, και θα σας το γράψει σε άρθρο. Γιατί αυτό που ψηφίζετε τώρα είναι διαφορετικό απ’ αυτό είπατε από το Βήμα της Βουλής, εάν δεν το έχετε καταλάβει, κύριε άριστε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Όχι, δεν το έχω καταλάβει. Εσύ δεν έχεις καταλάβει!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάμε τώρα στο clawback. Το άλλο το αφήνω για το τέλος.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Δεν θα σας απαντήσω;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως έκανε μια καταγγελία. Ο κ. Πολάκης έξυπνα δεν την απάντησε και πήγε στο clawback.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Αυτή ήταν η απόφαση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην διακόπτετε, κύριε Πολάκη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η υπουργική απόφαση που καταργήσατε έχει μέσα το claw back, αλλά στο άρθρο 2 είχε τις ποινές σε αυτούς οι οποίοι θα συλλαμβάνονταν από τις εταιρείες να κάνουν κλοπή στον ΕΟΠΥΥ. Είχε στέρηση αδείας, είχε διακοπή συμβολαίου με τον ΕΟΠΥΥ, είχε πρόστιμο. Αυτά καταργήσατε με την υπουργική σας απόφαση.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πάλι λες ψέματα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Μην διακόπτετε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Καταθέστε την στη Βουλή.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εδώ είναι. Οι ποινές αφορούσαν το ’13, η υπουργική απόφαση το ’14.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Καταργήσατε όλες τις ποινές στους κλέφτες.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Είσαι άσχετος. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κι αφήστε τις φωνές σε μένα, γιατί σας έχω αποδείξει ότι την υγεία την ξέρω καλύτερα από εσάς. Δυστυχώς, για εσάς.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Λες ψέματα. Η υπουργική απόφαση, με την οποία αναίρεσα, είναι του 2014. Είσαι ψεύτης.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, δεν βγάζουμε άκρη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αφαιρέσατε μαζί με το clawback και το άρθρο 2 που είναι οι ποινές. Αν δεν το ξέρετε, σας έχουν παρασύρει. Το άρθρο 2 είναι οι ποινές στους κλέφτες και το αφαιρέσατε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Γεωργιάδη, προχωρήστε παρακάτω.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σας έχουν παρασύρει. Το άρθρο 2 είναι οι ποινές στους κλέφτες και το αφαιρέσατε.
Και πάμε στο τελευταίο. Και αυτό εξαιρετικά είναι το επί προσωπικού.
Κατ’ αρχάς, εγώ δεν αποφεύγω να απαντήσω σε τίποτα, κύριε Πρόεδρε. Επειδή με ρώτησε ο κ. Πολάκης μπήκα στο πανεπιστήμιο με 19.200 μόρια. Προφανώς θα εννοούσατε 19.400 κι όχι 1.900 που είπατε.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Χίλια εννιακόσια εξήντα (1.960), δηλαδή 19.600.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ είχα 19,2 στα 20, για να συνεννοηθούμε, και μπήκα στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Αθηνών. Πράγματι, το πήρα σε δέκα χρόνια το πτυχίο μου. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχασα τους γονείς μου στο ενδιάμεσο και έπρεπε να φτιάξω επιχείρηση και να ζω την οικογένειά μου.
Αν ενδιαφέρεστε αλήθεια για τις φοιτητικές μου ικανότητες, στα Πρακτικά της Βουλής είναι το εγκώμιο που μου έπλεξε πέρυσι ο Υφυπουργός σας Παιδείας, ο κ. Πελεγρίνης, που με είχε φοιτητή, και επί τρία λεπτά με έκανε να κοκκινίζω λέγοντας γιατί μου έβαλε «άριστα». Άρα, είστε αδιάβαστος.
Εσείς, όμως, κύριε Πολάκη, μπορείτε να καταθέσετε στη Βουλή το πτυχίο του εντατικολόγου που έχετε;
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Βεβαίως.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το πτυχίο! Στα Πρακτικά το θέλω. Έχω ψάξει όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Α, εσείς τα ψάχνατε!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ναι, πήγατε σε Σχολή Εντατικολογίας. Το πτυχίο θέλω.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Α, εσείς το ψάχνετε;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ, εγώ.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Υπάρχει Σχολή Εντατικολογίας;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Υπάρχει, υπάρχει. Μια χαρά υπάρχει. Θέλω το πιστοποιητικό που λέει ότι ολοκληρώσατε την ειδικότητα αυτή. Θέλω το πιστοποιητικό. Ξέρετε γιατί;
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Όχι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικολογίας χωρίς να έχετε το νόμιμο πιστοποιητικό. Εκτός αν το έχετε, οπότε φέρτε το στη Βουλή. Εγώ δεν το έχω βρει πουθενά. Επειδή, λοιπόν, εγώ σε ξέρω και εγώ θα σε κλείσω στη φυλακή, να ξέρεις ότι σε έχω μελετήσει πάρα πολύ καλά.
Σήμερα δε…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Γεωργιάδη, ολοκληρώστε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …για το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έχω πιάσει «με τη γίδα στην πλάτη». Ο φίλος σου δε που θα του έδινες τα 2,5 εκατομμύρια έχασε και τη δίκη. Και επειδή έχασε και τα ασφαλιστικά μέτρα, όπως τους κατηγορούσες χθες, και την προσωρινή διαταγή χθες, έστειλες την Οικονομική Αστυνομία εκείνη την ώρα να του πάρει τους δίσκους. Πολύ μεγάλη ζημιά του έκανες! Δυόμισι εκατομμύρια θα του ’δινες. Στο χαλάσαμε χθες εδώ!
Κοίταξέ με καλά, λοιπόν, Πολάκη. Από μένα δεν ξεμπλέκεις. Το παίζεις καθαρός, αλλά είσαι πολύ βρώμικος. Ευχαριστώ πολύ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πόσο αλήτης μπορεί να είναι κανένας! Πόση αλητεία μπορεί να κρύβει κανείς μέσα του;
Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε;